Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

Redacció

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2018 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la ciutat que s’ha omplert de propostes de tota mena: comèdies, musicals, drames corprenedors, històries surrealistes o clàssics de tota la vida. A Teatre Barcelona, hem donat un cop d’ull a les nostres estadístiques, extretes de les puntuacions amb les quals valoren les obres els nostres col·laboradors i usuaris, per confeccionar el rànquing dels espectacles més aplaudits de l’any al nostre web. El resultat ha estat el següent:

1. Sopa de pollastre amb ordi ha sigut l’espectacle més aplaudit i, per tant, el millor valorat de l’any pels nostres usuaris i col·laboradors. Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, aquesta peça dirigida per Ferran Utzet ens va commoure amb la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat.

2. Ovelles ha obtingut el segon lloc. La comèdia que vam veure a la Sala Flyhard escrita i dirigida per Carmen Marfà i Yago Alonso, ens plantejava la història de tres germans de Barcelona que reben com herència 452 ovelles de diferents tipus sense saber què fer amb elles.

3. Maremar, l’exitós nou musical de Dagoll Dagom, ha estat la tercera proposta més aplaudida de l’any. La seva barreja entre la música de Lluís Llach, el text de Shakespeare i la tragèdia dels refugiats ens va tocar a tots el cor ben endins. L’espectacle encara continua en cartellera.

4. La importància de ser Frank ha estat també una de les sorpreses de la temporada. Aquest divertit musical creat a partir de la popular comèdia d’Oscar Wilde, va resultar ser tota una delícia. Una delicada i màgica direcció de David Selvas. Encara teniu l’oportunitat de veure-la si, en el seu moment, us la vau perdre.

5. Una gossa en un descampat és l’últim espectacle d’aquest impecable quintet dels més aplaudits del 2018. Escrita per Clàudia Cedó i dirigida per Sergi Belbel, l’obra proposava la història de superació d’una parella davant de la pèrdua del seu nadó durant l’embaràs. Una bonica reflexió sobre la manera com tots hem d’aprendre en algun moment a fer front a les pròpies pors. Es podrà tornar a veure a la Sala Beckett la propera temporada.

A part de les novetats, però, l’any també ha estat ple de reposicions teatrals que ja venien amb bons comentaris, recomanacions i puntuacions de temporades anteriors, a les quals s’han sumat les d’aquest any. Entre les reposicions més aplaudides de 2018 a Teatre Barcelona trobem, per exemple, Blanca desvelada (l’espectacle, per cert, més aplaudit de la història de TB), Bodas de sangre (La Perla 29), Fairfly (La Calòrica) o Federico García. Aquesta darrera es podrà tornar a veure al Teatre Romea a partir del gener.

També entren entre les reposicions més aplaudides del 2018 a Teatre Barcelona Be God Is, un divertidíssim xou de la companyia Espai Dual que combina música, humor i teatre gestual i, per últim, El despertar de la primavera, el musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió, i que es va convertir en tot un fenomen popular. Aquest darrer, també es podrà tornar a veure a partir del març de 2019 al Teatre Victòria. Feliç any nou de teatre!

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!