Tot el que necessites per anar al teatre

L'últim acte

L'últim acte

La darrera funció d’una persona que ha dedicat la seva vida a la interpretació és el centre de l’espectacle L’últim acte, dirigit per Carles Alfaro i protagonitzat per Nina, Francesc Orella, Cristina Plazas i Bárbara Granados. 

Sinopsi

Un reconegut actor teatral es desperta sol als camerinos d´un teatre de províncies de la seva ciutat natal, on la nit anterior ha rebut un homenatge per la seva llarga i exitosa carrera. Encara sota els efectes de l’alcohol i de les emocions contrastades, sol, perdut, desorientat i abandonat per l’oblit dels seus “homenatjadors”, en el teatre buit, tancat i a les fosques, reflexiona sobre el significat de la seva vida, de la seva professió, de la relació amb el públic, i del preu tan alt que ha hagut de pagar, que l’ha abocat a una vellesa en soledat.

De la mà de tres “esperits” femenins, iniciarà un singular viatge per diferents moments del seu passat als escenaris i s’enfrontarà amb la seva pròpia crisi existencial.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Víctor Bargiela

  Sota la inspiració en els textos de Txékhov, se’ns presenta una obra descafeïnada on acaben tenint més pes les excuses que uneixen aquests textos mestres que no pas els propis textos de l’escriptor rus. Els actors són impressionants i es mouen en una escenografia ben dissenyada, minimalista i ben aprofitada per a crear diferents tipus d’espais des de canvis petits. El guió deixa molt a desitjar, no fila els textos, sinó que crea una historieta banal i infantil sobre la vida al teatre, acompanyada d’uns esperits i d’unes cançons que, pel meu gust, estaven completament fora de lloc.

  17/03/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Tot i que l’obra té bons moments, el nus argumental resulta irregular i la tria dels textos de Txèkhov una mica desconcertant. El més destacable de l’espectacle ha estat, sota la meva humil opinió: Magnífica posada en escena. Caracterització espectacular amb un deliciós vestuari i l’interpretació de Francesc Orella excepcional – el monòleg que interpreta durant la primera mitja hora és senzillament brutal – .
  Fora d’aixó, la resta no m’ha aportat cap mena d’emoció. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/02/23/lultim-acte/

  24/02/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  No me daba muy buena combinación mezclar “humor” con “Txékhov” pero como soy una persona arriesgada me decidí a probar suerte con esta nueva producción del Teatre Goya.
  Además me llamaba la atención ver a Francesc Orella y a Nina de nuevo encima del escenario (soy fan fatal).
  El caso es que la experiencia ha sido muy positiva. Salgo muy contento del teatro después de haber acompañado durante hora y media a un gran actor de teatro que después de darle su homenaje final sobre los escenarios se quedará dormido y borracho en el camerino y despertará con que ha quedado atrapado de noche en el teatro. Pero no estará solo… 3 fantasmas le harán compañía para que recuerde su pasado actoral y haga un repaso de toda su trayectoria.
  Y ni tan mal! Las secuencias recordadas han resultado ser divertidisimas y me ha gustado muchísimo el acompañamiento musical que ha acompañado durante toda la obra (Nina… que vozarrón tienes hija mía).
  Caracterización y vestuario muy vistoso.
  No os la perdáis!!

  16/02/2019
Articles relacionats
L’ocàs d’un actor, a partir de textos còmics de Txékhov

L’ocàs d’un actor, a partir de textos còmics de Txékhov

12 febrer 2019

Els drames d’Anton Txékhov (Rússia, 1860 – Alemanya, 1904) s’han representat molt als escenaris de Barcelona. Sense anar més lluny, aquesta temporada podrem veure L’hort dels cirerers amb Carmen Machi al Teatre Nacional de […]

Els 4 espectacles del Teatre Goya que no et pots perdre

Els 4 espectacles del Teatre Goya que no et pots perdre

7 setembre 2018

Focus ha presentat la nova temporada 2018-19. Es tracta d’un conjunt de propostes de gran qualitat, noms importants, humor, drama i musicals de molt diferents formats. En total, 49 espectacles […]