Tot el que necessites per anar al teatre

Kassandra

Kassandra

Elisabet Casanovas és Kassandra en aquest text de Sergio Blanco dirigit per Sergi Belbel.

Sinopsi

No parla la nostra llengua, però té nocions d’anglès suficients per fer-se comprendre. Va néixer amb un cos masculí, però va transformar el seu aspecte per ser la noia que és. En acabar la guerra, Agamèmnon se la va endur com a esclava cap a Europa. Ara viu exiliada del seu país. Sobreviu oferint el seu cos a desconeguts. La seva història no és ben bé com la van narrar Èsquil i Eurípides fa milers d’anys.

A partir de la figura mítica de Cassandra, que tenia el do d’endevinar el futur i alhora estava condemnada a no ser mai compresa, Sergio Blanco construeix un joc de màscares fascinant per endinsar-se en el dolorós terreny de les violències silenciades.

Dades útils

9 de novembre: col·loqui Tebas Land / Cartografia / Kassandra

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Sé que vaig tard perquè s’ha pogut veure en diferents escenaris peró avui l’he recuperat l’Auditori de Cardedeu. Una obra de Sergio Blanco que dirigeix ​​Sergi Belbel i que per a mi és la pitjor de les que darrerament he vist d’aquest autor, Tebas Land o La ira de Narcíso. Tracta una història que ens parla d’una heroïna troiana nascuda en un cos d’home i que per aquest fet és repudiada pel seu pare, el seu germà, de Agamenon que la va vendre com esclava i de tots els personatges grecs que us pugueu imaginar i busca un paral·lelisme amb una immigrant dels nostres dies que ha d’exercir la prostitució al Club Odissey per poder subsistir. Per a mi, el millor sens dubte és l’extraordinari treball d’Elisabet Casanovas que ja des d’abans de començar l’espectacle conquesta i es fa seus els espectadors trencant la quarta paret, interactuant i fent còmplice a gran part del públic, tot això parlat en un anglès de pa sucat amb oli, i que quan alguna cosa no s’entén demana a algú que ho tradueixi. Una proposta per passar una bona estona, tot i que l’actitud del públic amb qui interactua fa que cada representació variï.

  05/05/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La mitología griega da para mucho. Eso está claro! Y la maltratada Kassandra es la protagonista de esta propuesta escénica!
  Kassandra aquí es una prostituta transexual, que no habla nuestro idioma y que desde un night club nos va a explicar a todos su historia, la historia de la guerra de Troya, su destino y la de sus familiares.
  Que no os asuste el tema del idioma. Mi inglés es patetico. Apenas chapurreo y me tienen que hablar muy despacio en inglés para entender. Y oye… me he enterado de todo! Nuestra Kassandra con su spanglish y con la ayuda de unos traductores voluntarios harán que todo el mundo disfrute de la obra.
  El texto y la obra la considero como divertida y entretenida pero nada más. Si queréis algo profundo esta no es vuestra obra.
  Elisabeth Casanovas está impresionante. Su interpretación, su simpatía, su facilidad para integrar al público y hacernos sentir parte del show es espectacular!! Diría que salva la función ella misma!!! Así que si queréis pasar un rato divertido no dudéis en pasar por su night club. Con un poco de suerte os leerán el futuro!

  08/11/2018
 • Atret per la confiança de l’autor, bon record de l’IRA DE NARCÍS i les bones opinions de TEBAS LAND i referències d’OSTIA text interpretat amb la seva germana, l’actriu Roxana Blanco, a PAVON TEATRE KAMIKAZE de Madrid, desembre de 2017 no podia deixar d’acudir a Kassandra aquesta heroïna de Troia i al mateix temps emigrant del nostre temps nascuda en un cos masculí i convertida en la dona que ara és, no parla la nostra llengua i d’anglès amb nocions suficients per fer-se entendre, així volia el personatge l’autor , portada com a esclava per Agamenon .Ara amb el text de Sergio Blanco aquesta jove troiana transmet la crua realitat de la nostra societat, temes crus i durs que són transmesos amb enorme lliurament, força i generositat amb un humor àcid, de vegades cruel amb qui considero ,només per aquest treball mereixeria ser ja considerada una de les actrius millors d’aquest país, Elisabet Casanovas.Resaltar la seva facilitat d’interactuar amb el públic i desplaçar-se àdhuc costat a un altre en un espai condicionat amb taules, l’anomenat CLUB ODYSSEY.Nomes dir que malgrat els meus coneixements d’anglès són ínfims no vaig trovar a faltar la presència de subtítols, que sobretot haguessin distret la meva atencio d’algú capaç de fer-se entendre en tot moment.Tot el que envolta el seu immens treball perfecte, espai escènic, il·luminació, vestuari sota la direcció d’un gran Sergi Belbel. Molt recomanable deixar de banda prejudicis idiomàtics, repeteixo el meu anglès proper al zero suficient ganes de disfrutar de un gran treball i entrar en un joc escènic tot talent i també diversió.

  31/10/2018
Articles relacionats
Elisabet Casanovas: «Si l’ambició no va acompanyada d’un treball constant pot ser molt angoixant»

Elisabet Casanovas: «Si l’ambició no va acompanyada d’un treball constant pot ser molt angoixant»

29 octubre 2018

Cassandra és un personatge que coneixem a través de les tragèdies gregues. Eurípides i Èsquil li dediquen un paper menor, encara que sempre fonamental en les seves obres. En elles, […]

8 espectacles imprescindibles en clau llatinoamericana

8 espectacles imprescindibles en clau llatinoamericana

25 octubre 2018

La cartellera de Barcelona s’ha omplert, darrerament, amb un bon conjunt d’obres amb un marcat caràcter llatinoamericà. Sigui per la direcció, la dramatúrgia o part del repartiment, aquí us oferim […]

Elisabet Casanovas protagonitza ‘Kassandra’ al TNC

Elisabet Casanovas protagonitza ‘Kassandra’ al TNC

16 octubre 2018

Elisabet Casanovas interpreta a una refugiada transexual a Kassandra, una obra del franc-uruguaià Sergio Blanco que Sergi Belbel, el seu director, ha definit com “una ‘stand-up tragedy’, perquè és un monòleg amb tocs […]

El Teatre Nacional de Catalunya presenta la nova temporada

El Teatre Nacional de Catalunya presenta la nova temporada

21 maig 2018

El Teatre Nacional de Catalunya ha presentat la programació de la nova temporada 2018-2019 i la seva voluntat de continuar, segons han informat en roda de premsa, “com a servei […]