Tot el que necessites per anar al teatre

Els Brugarol

Els Brugarol

Ramon Madaula escriu Els Brugarol, una història que parteix de la voluntat de la filla Brugarol de l’alta burgesia catalana, per canviar-se el cognom patern. Amb la direcció de Mònica Bofill. 

Sinopsi

A cal Brugarol – família de l’alta burgesia catalana – la filla, l’Anna, que és activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare: “No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit”. Per a l’Antoni Brugarol, el pare de l’Anna, és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol – un dels noms amb més solera de la comarca – i haurà de recórrer a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna no es canviï el cognom.

En Ramon Madaula explica: “Un dia, la meva filla Martina em diu: Papa, a tu no t’importaria si em canviés el cognom pel de la mama?. Jo, que em considero progressista i em vull creure que soc d’esquerres, li vaig dir: “Filla, ja ets gran, fes el que vulguis. Hi tens tot el dret”. Però el que vaig sentir per dins no em va agradar… I tant que m’importaria! Si la meva filla ja no es digués Madaula de primer cognom, em sabria greu. Ho sento, no hi puc fer res. Què difícil que és ser coherent.”

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Taradete
  Taradete

  Los Brugarol plantea hasta qué punto somos coherentes con nuestras ideas o las anteponemos a nuestra felicidad y es que dependiendo de las circunstancias en el fondo a veces somos hipócritas. Como nuestros valores y principios pueden cambiar, cuando nos afectan a nosotros mismos. Nos muestran formas de pensar siendo de diferentes clases sociales. Una obra con unos diálogos perfectos y muy divertidos. Puro entretenimiento sin fisuras.
  Crítica completa:
  https://elrincondeltaradete.blogspot.com/2021/03/critica-teatro-els-brugarol-teatre.html

  10/05/2021
 • Núria Pons

  No tenia grans expectatives de l’obra i, en canvi, l’he disfrutada molt. He rigut i també m’ha fet reflexionar sobre la fermesa dels nostres principis, que semblen tan sòlids fins que afecten a temes que no crèiem tant importants. Tant el guió com el treball dels actors m’ha semblat molt bo.

  La recomano per passar una estona agradable i distreta.

  12/04/2021
 • Laura Ferri

  Comèdia insípida i sense personalitat.
  Ens vam endur una gran desil·lusió….
  Bons actors però trama poc interessant.

  06/04/2021
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Ha resultado bastante divertida esta comedia que nos presenta el patriarca de los Madaula. Y de patriarcado va la cosa, porque ¿que pasaría si la hija de una familia rica y poderosa con un gran legado empresarial vinculado al nombre familiar decide cambiarse el apellido que tanto le ha dado en la vida?
  Aquí empieza un ir y venir de amenazas y chantages para evitar el desastre familiar.
  El punto fuerte de la obra sin duda es la complicidad entre los Madaula. Las escenas en las que padre e hijo en la vida real intercambian diálogos divertidisimos aunque algo trillados me ha parecido lo mejor de la obra. Risa Máxima!!
  En cambio cuando aparece en escena Estel Solé la cosa cambia. Su actuación me ha parecido algo forzada y no me ha acabado de convencer.
  De todas maneras, la obra es un buen divertimento para salir del teatro con una risa en los labios (aunque no se vea por la mascarilla jejejee)

  17/03/2021
 • Lola

  Al principi la presentació del personatges es fa una mica feixuga i els actors no estaven al 100%. Però a mesura que va avançant l’obra va cap amunt. I t’ho passes genial. La recomano per passar una bona estona. Tema actual i ben treballat.

  05/02/2021
Articles relacionats
‘Els Brugarol’, un retrat còmic de l’alta burgesia catalana al Poliorama

‘Els Brugarol’, un retrat còmic de l’alta burgesia catalana al Poliorama

22 febrer 2021

El Teatre Poliorama estrenarà a partir de l’11 de març la nova comèdia escrita i protagonitzada per Ramon Madaula: Els Brugarol. L’obra dirigida per Mònica Bofill compta amb un repartiment […]