‘Els Brugarol’, el retrat còmic de l’alta burgesia catalana torna al Borràs

Redacció

Els Brugarol, la comèdia d’èxit escrita i protagonitzada per Ramon Madaula, torna al Teatre Borràs a partir del 27 d’abril. L’obra dirigida per Mònica Bofill compta amb un repartiment que compta també amb Jaume Madaula i amb Estel Solé.

Els Brugarol proposa un retrat còmic d’una família de l’alta burgesia catalana i gira al voltant d’un conflicte que enfronta a dues generacions familiars: la filla, que s’oposa a dur el cognom del pare abans que el de la mare, i el patriarca, que és contrari a la decisió de la filla i farà tot el possible per fer que continuï portant un dels cognoms més reconeguts del territori.

Ramon Madaula es va basar en una anècdota personal per escriure aquesta història: la seva filla li va demanar canviar-se el cognom pel de la mare, ell hi va accedir, però dins seu hi va haver “moviments sísmics” que no va poder dissimular: “Que la meva filla ja no es digués Madaula, em sabia greu. Ho sento, no hi puc fer més. Que difícil que és ser coherent!”.

“Viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se”, explica Bofill i afegeix: “La felicitat es troba en acceptar la contradicció que habita en aquesta escletxa entre qui ens pensem que som i el que realment fem; i en gaudir de l’ambivalència de viure”.

Els protagonistes d’Els Brugarol lluiten per les seves veritats i estan convençuts que aquestes els defineixen: “Pel pare, aquesta veritat implica assegurar la continuïtat del cognom familiar, costi el que costi. Però per això haurà d’aconseguir com sigui que el seu gendre, un jove d’idees revolucionàries i oposades a les seves, li faci costat”, explica la directora.

Després de la seva estrena al Temporada Alta, Els Brugarol i dels seu pas pel Teatre Poliorama torna a partir del 27 d’abril al Teatre Borràs. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!