‘Els Brugarol’, el retrat còmic de l’alta burgesia catalana torna al Borràs

Ruben Garcia

Els Brugarol, la comèdia d’èxit escrita i protagonitzada per Ramon Madaula, torna al Teatre Borràs a partir del 27 d’abril. L’obra dirigida per Mònica Bofill compta amb un repartiment que compta també amb Jaume Madaula i amb Estel Solé.

Els Brugarol proposa un retrat còmic d’una família de l’alta burgesia catalana i gira al voltant d’un conflicte que enfronta a dues generacions familiars: la filla, que s’oposa a dur el cognom del pare abans que el de la mare, i el patriarca, que és contrari a la decisió de la filla i farà tot el possible per fer que continuï portant un dels cognoms més reconeguts del territori.

Ramon Madaula es va basar en una anècdota personal per escriure aquesta història: la seva filla li va demanar canviar-se el cognom pel de la mare, ell hi va accedir, però dins seu hi va haver “moviments sísmics” que no va poder dissimular: “Que la meva filla ja no es digués Madaula, em sabia greu. Ho sento, no hi puc fer més. Que difícil que és ser coherent!”.

“Viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se”, explica Bofill i afegeix: “La felicitat es troba en acceptar la contradicció que habita en aquesta escletxa entre qui ens pensem que som i el que realment fem; i en gaudir de l’ambivalència de viure”.

Els protagonistes d’Els Brugarol lluiten per les seves veritats i estan convençuts que aquestes els defineixen: “Pel pare, aquesta veritat implica assegurar la continuïtat del cognom familiar, costi el que costi. Però per això haurà d’aconseguir com sigui que el seu gendre, un jove d’idees revolucionàries i oposades a les seves, li faci costat”, explica la directora.

Després de la seva estrena al Temporada Alta, Els Brugarol i dels seu pas pel Teatre Poliorama torna a partir del 27 d’abril al Teatre Borràs. Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari