Tot el que necessites per anar al teatre

El Bufón del Rey Lear

El Bufón del Rey Lear

El Bufón del Rey Lear és el cinquè monòleg teatral de Felipe Cabezas, en el qual recupera l’ús de màscares i incideix un llenguatge dinàmic, visual i intens, passant per diversos estats interpretatius. Amb la direcció actoral (i ull extern) de Jordi Pérez (La Vilella), la direcció d’art d’Anna Chwaliszewska (Trilogía Mozart) i l’audioescena d’Orestes Gas (Incendis i Caligula).

SINOPSI

El bufó del Rei Lear, un dels més carismàtics personatges de l’obra de Shakespeare, ens porta la seva versió de la tragèdia anglesa per excel·lència.

Murri, sarcàstic, astut i burleta, el bufó del rei narra les lluites del poder des de la seva perspectiva crítica i satírica.

El Rei Lear, en l’ocàs del seu regnat ha dividit el regne entre els seus 3 filles, però un capritx desproporcionat de l’ancià rei desencadena una lluita de poders que acabarà involucrant a tot un poble.

Una versió amb ressons de contemporaneïtat i carregada de picades d’ullet al convuls present on la història secundària ens porta fins als nostres problemàtics dies, qüestionant el rol de la reialesa al món modern, les polítiques culturals i les eternes lluites de classes.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Anna Bee

  Una gran interpretació de Felipe Cabezas, un bon guió, rebuscat intel·ligent i innovador i una posta d’escena original i creativa. Aquests són els ingredients de la poció que utilitza Cabezas per atrapar-nos al seu món i fer que els minuts de la funció volin. Molt bon treball, felicitats!

  10/03/2019
 • H

  Me ha encantado!! gracias por hacer este trabajo de cuerpo tan intenso!

  02/03/2018
 • H

  Me ha encantado!!! super recomendable!

  02/03/2018
 • Carol

  Es realmente impresionante, vale la pena ir, si quieres reírte y reflexionar, cien por cien recomendada.

  21/01/2018
 • TIAGO

  “Obra” aunque el ACTOR Y BUFON la llama de otras “maneras” (suave spoiler escénico) en la cual se mete en variados personajes dándole su toque adaptándola a estos tiempos. Muy linda puesta en escena y gran actuación con y sin mascaras. Muy recomendada para espíritus libres. IR a verla.

  21/01/2018
 • Miriam

  Dijous vam poder gaudir d’un espectacle innovador que ens va tenir absorbits de principi a final. L’actor del monòleg et guia a través de la tragicomèdia i donant vida a més de 6 personatges diferents d’una manera brillant. Moltes gràcies!!!!

  20/01/2018
 • Jorge

  Fui con un par de amigos y nos gustó mucho!! Un bufón que hace malabares entre una comedia ácida y un drama desgarrador. Muy actual con todo panorama social. La recomiendo 100%!

  14/01/2018
 • Carlos López Jiménez

  Ácida, divertida, crítica… Una oda a Shakespeare rompiendo con su obra, con mucho respeto (todo el que pueda tener un bufón). Una sátira de la actualidad desde la versión de una historia shakespeariana. Muy recomendable.

  14/01/2018
 • ALBERT

  Felipe Cabezas me cautivó con el espectáculo “El Bufón del Rey Lear”. Un derroche de energia, presencia e interpretación. Me encanto como nos cuenta la historia y nos lleva de la mano a los espectadores a varias realidades… y sobre todo… no cuento más. Vayan a verla. La Sala Fènix consigue hacer otra vez de su “Sala” un sitio mágico. Muchas Felicidades!!! Bravo Felipe!!!

  28/12/2017
 • Carlos Perez Aznar

  El pequeño escenario de la sala Fenix se hace grande con la presencia de los personajes q interpreta Felipe Cabezas, además de hacerte viajar mezclando el pasado y el presente en su particular manera de entender lo clásico y lo contemporáneo. BRAVO !!!

  22/12/2017
 • Sol Galatro

  Una proposta transgresora, que fa de mirall, a la situació social i política actual, través d’una adaptació original i dinàmica.
  Imperdible!!!

  20/12/2017
 • Josep Oliva Sasé

  La funció de les 21 h. els diumenges de la Sala Fènix, va molt bé i sobretot pels que no vivim a Barcelona per fer doblet, i això és el que ahir vaig fer jo. Dirigit per Jordi Pérez, Felipe Cabezas ens porta aquest monòleg que a través de la perspectiva del bufó ens narra de forma satírica les lluites de poder del rei Lear, el seu fidel servidor Kent i les seves tres filles Gonerilda, Regania i Cordelia. I per endinsar-se en cada un dels personatges ho fa a través de màscares venecianes molt aconseguides excepte quan es refereix a la filla petita Cordèlia que ho fa a cara descoberta mitja cara bufó i mig Cornelia. Hi ha un moment que l’obra fa un gir i ens situa en l’actualitat buscant un paral·lelisme, que realment hi ha entre les dues èpoques, aquesta part és la que menys m’ha atrapat i en la meva opinió si s’obviés no trencaria el fil del que amb molt d’interès estava seguint. Felipe Cabezas s’ha embarcat en un complicat treball que suposo li ha requerit moltes hores d’assaig, canvis de rol, canvis de registre, canvis de màscara i per si era poc es desmaquilla i maquilla en escena davant l’espectador, donant com a resultat una merescuda nota alta. Tot i que hem vist moltes versions d’aquesta obra de Shakespeare, aquesta aposta original i diferent recomano no us la perdeu.

  11/12/2017
Articles relacionats
Feminismes, antiracisme, crítica social i memòria històrica a la Sala Fènix

Feminismes, antiracisme, crítica social i memòria històrica a la Sala Fènix

27 agost 2020

La Fènix, la sala escènica del barri del Raval, ha presentat la programació per la nova temporada 20-21. Una programació que compta amb 12 nous espectacles de creació local, 3 […]

Felipe Cabezas: “El bufó sembla que no digui mai res però ho acaba dient tot i més”

Felipe Cabezas: “El bufó sembla que no digui mai res però ho acaba dient tot i més”

8 desembre 2018

Redacció: Oriol Puig / @ori_uri Una versió de l’obra de Shakespeare on es barreja el present rabiós amb els fets del passat. On es barreja la realitat i la ficció. […]