Feminismes, antiracisme, crítica social i memòria històrica a la Sala Fènix

Rubén Garcia Espelta

La Fènix, la sala escènica del barri del Raval, ha presentat la programació per la nova temporada 20-21. Una programació que compta amb 12 nous espectacles de creació local, 3 dels quals són estrenes absolutes. “No hem tingut por a l’hora de programar, malgrat totes les dificultats“, comenta Felipe Cabezas, que codirigeix la sala amb Isabella Pintani.

La nova graella de la Sala Fènix s’ha plantejat com un viatge a través de 5 línies temàtiques que van confluint: identitat, antiracisme, memòria històrica, feminismes i crítica social. Serà una programació més curta, anirà de setembre a abril, amb previsió de deixar els últims mesos de l’any per poder cobrir possibles eventualitats o imprevistos derivats de la situació sanitària (com cancel·lacions d’espectacles o noves limitacions de l’aforament).

Una tardor i hivern amb una visió feminista

L’espectacle inaugural de la temporada serà 200.000 mujeres, un espectacle d’Anna Tamayo i Ángela Palacios que explica una història ambientada en la caça de bruixes a Catalunya. En la mateixa línia també es podrà veure Mi Parce de Patrícia Ariza, un text ambientat als 80 que explica la vida de les parelles sentimentals dels narcotraficants colombians. A partir de l’octubre Queralt Riera presentarà Forquilla mitjó arracada, una comèdia romàntica protagonitzada per una parella de dones i que reflexiona sobre l’amor i els petits problemes del dia a dia.

Tràiler promocional de l’espectacle inaugural: 200.000 mujeres 

Al novembre serà el torn de This is not here (Re-Imagine Yoko Ono), una estrena absoluta protagonitzada i dirigida per Sonia Masuda:És una obra que reivindica i ens redescobreix la figura d’aquesta creadora, que ens parla de les veritats i de les mentides que s’han dit sobre ella i que reflexiona sobre qui i com escriu la nostra història“, comenta l’artista.

La memòria històrica a escena

La sala del Raval recuperarà també aquest cicle temàtic que inclourà al mes de gener 3 propostes: Contado por ellas de Bea Insa; Ja no tenen odi, ja no tenen rancor de la companyia Veus Humanes; i Metalhammer, de Xavi Quero. Les obres comptaran amb una sessió postfunció moderada per l’historiador Jordi Barra.

5 èxits de la Sala Fènix

Durant la temporada també passaran per la Sala Fènix 5 noms molts estimats pel públic. Jordi Beltran estrenarà Power Point, un referent del teatre d’objectes i poesia visual que donarà vida a éssers autèntics, per interpretar amb ells històries divertides i romàntiques farcides de punteria. També es podran veure èxits com El bufón del Rey Lear i Money, produïts per la mateixa sala, així com L’assassí imprevist d’Albert Requena i Càndida, que celebrarà la seva 4a temporada a la sala.


Imatges de Power Point, l’obra de Jordi Beltran

Després de la positiva experiència de retransmetre Teatre en Streaming durant el confinament, la Sala Fènix donarà continuïtat al format programant l’emissió d’una funció per espectacle. La programació familiar i el cicle de teatre per adolescent Teen Friday, amb espectacles i tallers especials, també tindran lloc a la nova temporada així com un nou cicle, Els dilluns d’hivern, que desvetllaran més endavant.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!