Tot el que necessites per anar al teatre

Alhayat o la suma dels dies

Alhayat o la suma dels dies

Alhayat o la suma dels dies és el primer espectacle de la nova companyia La Viciosa. Una història vitalista i punyent que remarca la importància de la cultura com a força d’unió i motor de canvi.

L’espectacle tracta d’una història d’amistat entre uns joves a un camp de refugiats, on la construcció d’una biblioteca portarà llum i vitalitat a la dura realitat de supervivència dels refugiats. Alhayat o la suma dels dies és teatre social, gairebé documental, en el qual l’autoficció i la crítica a la societat són elements clau. Al camp de refugiats de l’espectacle es veurà tot allò que passa mentre no es fa res, des del punt de vista d’uns adolescents: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions, i també la por, la impotència, i, sobretot, la incertesa.

L’espectacle està inspirat en fets reals. La construcció de la biblioteca es va produir al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i part de l’equip artístic de l’espectacle, Laia Foguet i Georgina Latre, va contribuir en el projecte.

Sinopsi

La Júlia és voluntària. Arriba al camp i coneix en Hadi. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig català, mig anglès, mig àrab. Això els acaba portant a un intercanvi de llibres, on s’hi afegeix la Samura, la germana d’en Hadi. La literatura es converteix en la sortida que els tres necessiten per fugir del camp.

Construirem una biblioteca! Una biblioteca perquè tota la comunitat tingui un espai seu. Ni dels militars, ni del camp. Vostre!

Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp. Uns i altres. I uns i altres fa massa temps que no s’escolten.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Obra punyent, un cop directe a l’estómac que no et deixa indiferent.

  25/09/2021
 • Jordi Casas Duocastella

  Una noia passarà uns mesos d’estiu fent de voluntària en un camp de refugiats a Grècia. Allà es troba amb la dura realitat dels immigrants, que passen tediosament els dies sense poder millorar la seva situació, traves burocràtiques per aplicar millores al campament i la sensació agredolça d’estar ajudant però només durant un temps determinat.
  Una obra molt recomanable que amb només tres intèrprets aconsegueix una fotografia prou acurada del que deu ser la vida en un camp de refugiats i del que passa actualment a Europa.

  16/08/2021
 • Clara

  Imprescindible. Us farà pensar i molt. Obra sentida i viscuda per les actrius i l’actor. I ho encomanen. Et planteja les incongruències dels camps de refugiats on hi van a parar persones que eren en el lloc i el moment incorrecte. Bones interpretacions i bon guió que combina episodis divertits amb les misèries i tragèdies del nostre món injust. No sortireu indiferents perquè aconsegueixen despertar la nostra (mala) consciència.

  12/03/2021
 • Mabel Vergés

  Semblava que la cartellera catalana havia oblidat que segueix havent-hi una guerra a Síria… i a tants més llocs del món! Gran manera, des de la humanitat, la senzillesa i la creativitat d’apropar-nos de nou a aquest tema. La Viciosa comença amb molt bon peu el seu camí! Aneu a veure-les aviat, que les entrades estan volant!

  19/01/2020
 • Miguel Ángel Alcalde Sebastián

  Una història colpidora explicada i interpretada de manera excel·lent, des d’una escala molt humana, que t’enganxa i et posa de front davant el mirall. M’ha fet pensar molt i repetiré. Gràcies per una feina tan ben feta i per visibilitzar un tema que és tan necessari tenir present.

  17/01/2020
 • Marta

  Increïble interpretació d’una gran realitat. Tant de bo moltíssimes persones us puguin veure en un moment u altra; sens dubte fa veure i entendre la veritable tragèdia de molts éssers humans refugiats. Moltíssimes gràcies.

  16/01/2020
 • aina

  Una gran obra de teatre! Els actors fan una feina perfecta i et transporten a un camp de refugiats dins de la sala. Molt recomanable per prendre una mica de consciència de què està passant en l’actualitat amb l’ajuda d’una història molt bonica.

  16/01/2020
Articles relacionats
El Maldà recupera ‘Alhayat’, una història real a un camp de refugiats

El Maldà recupera ‘Alhayat’, una història real a un camp de refugiats

16 febrer 2021

El Maldà recupera a partir del 20 de setembre el text Alhayat o la suma dels dies, el primer espectacle de la nova companyia La Viciosa, escrit per les germanes […]

El Maldà afronta la nova temporada apostant per la dramatúrgia contemporània

El Maldà afronta la nova temporada apostant per la dramatúrgia contemporània

4 setembre 2020

El Maldà encetarà el 6 de setembre la nova temporada 20-21 amb una clara aposta per la dramatúrgia contemporània amb 5 estrenes i 4 retorns d’espectacles molt esperats. “Reobrirem al […]

El Maldà omple d’històries reals i properes la seva nova temporada

El Maldà omple d’històries reals i properes la seva nova temporada

14 setembre 2019

Els Pirates Teatre celebren 6 anys al capdavant de la gestió de l’emblemàtica sala El Maldà amb una programació que és composa de 7 espectacles d’estrena, 4 èxits de la sala […]