Tamara Ndong

Tamara Ndong

Actriu afrocatalana, graduada a l’Institut del Teatre de Barcelona i formada en dansa, cant, veu i especialista d’acció. S’ha format amb professionals com Thomas Richard, Nadia Beugré, Salvador Calvo, Andrés Corchero, Vicenta Ndongo, Luci Lenox, Albert Velasco, Enric Folch, Marta García Otín, entre d’altres. Sobre les taules ha protagonitzat muntatges com Nosaltres al Teatre Nacional de Catalunya sota els ordres de Ricard Solé; Terra baixa dirigit per Roger Bernat i estrenada al Teatre Lliure de Barcelona; GRRRLS dirigit per Carlota Sobiròs; Garden Center Europa d’Agrupació Senyor Serrano; AMNENO(I)S(- T) A dirigit per Chokri Ben Chikha; Una bruixa a Barcelo- na dirigit per Edu Pericas; Pell de llarinté dirigit per Moises Maicas; Dance to Death dirigit per Alberto Velasco, entre d’altres espectacles.

A la ficció nacional, ha treballat amb grans cineastes com Mariano Barroso a El dia de demà (Movistar+), Ignacio Tarruella a El ministeri del temps (Netflix), Jordi Frades a Els hereus de la terra (Netflix), Joan Fullana Mai neva a ciutat (Filmin). També a curtmetratges com Quatre trenta, d’Anna Escurriola; Memòries de l’aigua d’Anaís Medina i Toni Navaro.

Destaca entre els últims treballs l’anunci d’Estrella Damm 2021 amb Mario Casas i Mireia Oriol. El 2020 entra a formar part de la companyia Catalana La Fura dels Baus, sota la direcció de Carius Padrissa, amb qui estrena el 2020 La Pastoral a la Sene Musical de París i NN (Nova Normalitat) a l’IFEMA de Madrid. El 2021, també, estrena El Caçador Furtiu a la Konzerthaus de Berlín pel seu 200è aniversari I, el 2022, estrenen la peça Rec.1 a Utopia 126.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats