Sant Jordi 2017: el llibre, la rosa i el millor teatre

Redacció

Sant Jordi és un dels dies més bonics de l’any. Per les parades de llibres, les roses, però també perquè és el nostre dia dels enamorats. I si una cosa tenim clara és que no hi ha res millor que celebrar-ho acabant el dia al teatre. O qui, sap, si tot just comenceu a tirar la canya o acabeu de començar una relació, assegurant-vos una nova cita: col·loqueu un parell d’entrades dins el llibre, no falla!

Captura de pantalla 2014-04-23 a les 14.51.16

El dia de Sant Jordi és també el dia dels enamorats, ja ho hem dit, però a la cartellera hi trobem més desamors que comèdies ensucrades. Al Teatre Borràs, David Selvas i Marta Marco protagonitzen la retrobada d’una exparella encara plena de desig en una comèdia agredolça sobre la parella i les relacions tòxiques.

La Peleona porta el seu èxit Broken Heart Story a La Villarroel. Una història que parla d’art i d’amor en una irònica exposició dual sobre les pressions que experimenta una artista femenina que intenta combinar el paper de dona independent i lliure amb la vida familiar.

I d’art i amor a l’art també se’n parla al Teatre Goya. Carmen Machi protagonitza La autora de las meninas, una comèdia distòpica en la qual amb humor corrosiu s’aborden qüestions com ara el creixent abandonament per part de la societat de tot interès per qualsevol disciplina artística o humanística.

I de l’art a la ciència. Carme Portaceli dirigeix Galileu al Club Capitol, una adaptació del text de Berthold Brecht que vol donar a conèixer una de les figures cabdals de la ciència especialment al públic jove. Laura Aubert i Carlos Cuevas encapçalen un repartiment que s’acompanya de la música de Love of Lesbian.

Pels qui tenen ganes de riure, al Teatre Condal els esperen Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent amb Homes, la comèdia musical, una comèdia musical fresca i actual signada pel tàndem format per Carol López i Sergi Belbel inspirada en el fenomen teatral Homes! de T de Teatre (1994).

Sou més de sàtires punyents? A la Sala Beckett us hi espera un text intel·ligent i divertit que confronta els valors de la vella Europa anestesiada amb la paupèrrima vitalitat d’una Argentina en estat de supervivència permanent. Amb Argentinamiento, Julio D. Wallovits (Smoking room, La silla, Las listas) afronta el repte de fer dialogar les dues realitats culturals que l’han format i se’n surt per la via de l’humor i la radicalitat creativa.

I per als qui treballen encara que sigui diumenge i Sant Jordi no perquè treballin en una floristeria o una llibreria, sinó perquè són autònoms, l’opció és més que clara: Autónomos, el musical, una comèdia que relata les peripècies d’un nou freelance per a sobreviure a un gurú de l’emprenedoria, a la cruel Agència Tributaria, a clients amb trastorn Obsessiu-Compulsiu i a un gestor molt particular.

A la Sala Barts s’hi troba la proposta més peculiar, només apta per a ments obertes amb ganes d’arriscar-se a comprar una entrada sense saber què van a veure. White Rabbit Red Rabbit no només és una obra de teatre, és una experiència, una nova manera de veure i viure el teatre protagonitzada per un actor/comunicador diferent a cada funció. Podeu triar: Clara Segura, Nora Navas, Sílvia Abril, Berto Romero

I ara que farà 20 anys de les Teresines S.A i es prepara la gran Teresinada popular, no us podeu perdre Gente Bien. Ja ho sabeu, La Cubana mai no falla. Teniu el riure assegurat!

Si sou més de màgia, o busqueu un espectacle per a tota la família teniu una altra aposta segura a la cartellera: el Mago Pop i La gran ilusión. A Viladecans, però després també a Sant Cugat i finalment altre cop al Tívoli.

I ja per acabar, tanquem amb l’amistat, perquè l’amor pot ser de moltes i moltes maneres. Ramon Madaula estrena Ignots a El Maldà, amb Josep Julien i Marc Rodríguez, on es qüestiona si una veritable amistat ho resisteix tot.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!