La Seca Espai Brossa esdevé Escenari Joan Brossa

Redacció

A partir d’aquesta temporada, La Seca Espai Brossa es transforma en l’Escenari Joan Brossa, segons han explicat els seus responsables en la roda de premsa de la presentació de la programació 2018-19. Aquest canvi, coincideix amb el centenari del naixement del poeta i la celebració el 2019 de l’Any Joan Brossa.

La temporada girarà entorn de la crítica i la revolta, el pensament i la denúncia, degut a la situació social i política que estem vivint. “Com més present, més avantguarda”, han exposat durant la presentació. El conjunt de propostes ha estat estructurat en cinc branques conceptuals (difusió, divulgació, investigació, pensament i creació) reunides en tres itineraris: mirada de dona, emocions en escena i memòria i revolta.

L’espectacle que donarà el tret de sortida és Veus de Txernóbil, un muntatge que té l’origen al llibre ‘La pregària de Txernòbil’ de Svetlana Aleksiévitx.

També es podrà veure Carola, una adaptació de la novel•la ‘Feliçment, jo sóc una dona’ de Maria Aurèlia Capmany dirigida per Francesca Piñón. Es tracta d’un monòleg que pretén servir d’homenatge a totes les dones del segle XX.

També tornaran alguns dels èxits de temporades anteriors com Somni d’una nit d’estiu d’Els Pirates Teatre…

O el magnífic monòleg teatral Blanca desvelada

D’altra banda, dins del Festival Loop de Barcelona, l’Escenari Joan Brossa oferirà Cielo TV, una reconstrucció teatral de l’ambient artístic i musical del anys vuitanta a Nova York.

La nova programació també recollirà un nou text de Sergi Belbel com Mexicatas, seguint la línia de donar espai a grans noms del teatre català que volen experimentar, com ja van fer amb Rosich i Prat i Coll, recentment. Aquest espectacle estarà dirigit per Atonio Calvo.

Bollywwod, Bombay, Barcelona es una proposta de Cia. Dúo Fàcil i Líquido Teatro sobre tres emigrats de Bombay que arriben a Barcelona.

Més enllà d’aquestes propostes, també programaran espectacles de màgia (Top Magic), titelles (Roig Pèl-Boig) i els nous treballs d’Israel Solà, Projecte Ingenu, Artur Trias, Anna Sabaté, Pablo Ley, Gerard Bidegain i Raimon Molins, entre d’altres.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!