Tot el que necessites per anar al teatre

Blanca Desvelada

Blanca Desvelada

Blanca Desvelada és una obra teatral escrita i interpreta per Alejandra Jiménez-Cascón i dirigida per Montse Bonet.

SINOPSI

Dues històries que s’entrellacen en el temps sense que ni els seus personatges entenguin el per què. La protagonista viurà el desafiament de descobrir la raó que les uneix: Una dona que dóna a llum en una presó dues setmanes abans de ser afusellada com a presa política. I Blanca, una jove actriu que es guanya la vida fent monòlegs còmics en bars mediocres i que té un important conflicte amb la seva mare.

Video

Fotos

Blanca DesveladaBlanca DesveladaBlanca DesveladaBlanca Desvelada

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  MARCO CORDERO

  Brutal!! tu entras en una pequeña sala al fondo de una calle oscura de BCN y te encuentras con el teatro más puro, verdadero, magistral que te puedas imaginar. Intenso, orgánico, culto, con muchas citaciones, directo, donde cada movimiento tenía un sentido y un objetivo, en un escenario escueto que el cuerpo de la actriz llena de comunicación y mensajes. Perfectas las transiciones, el espacio. Preciosa la historia. Potente el conflicto. Carmen mueve una mano y todo se llena de esa mano y todas las emociones pasan por esa mano y llegan al publico. Si no es teatro esto, apaga y vámonos. Excelente. Pura. Si, es verdad, “absoluta” (cit.).

  09/03/2015

 • 12345

  Hebert Parodi

  Puro teatro. Monólogo de los de verdad, no de los de “venía hacia aquí y he pensado que me gusta ir a la playa. Habéis visto la de cosas que pasan en una playa? El otro día, mi cuñado…” La sinopsis ya la sabemos: cómo se entrelazan dos historias a universos de distancia: una presa política y una actriz de monólogos (de los otros).
  Alejandra Jiménez-Cascón lo borda. Que una actriz represente, encarne mejor dicho, a todos los personajes que participan del texto, puede ser sublime o ridículo. Aquí es lo primero y aún más. Ternura, drama, ira, comedia… todo se sucede, se mezcla, sin atropellos, con una fluidez que hace que olvides que sólo Alejandra está en el escenario. El final es lo de menos. Has visto teatro.
  Una pena que sólo fuésemos 14 espectadores, de los que al menos 4, eran invitados. Se merecen muchos más.

  31/05/2015

 • 12345

  Mar Angles Figueras

  bestial.. ahir vaig anar-hi i us juro que no he vist una actriu millor que ella, els tempos, la intensitat, la història, cada gest és significatiu… tot i no tenir gairebé decorat, veus perfectament a on és en cada moment… amb fluidesa en els canvis… et transporta al que està visquent… espero que pròximament es programin més funcions a l’espai brossa o a un altre lloc, perquè realment m’encantaria portar a més gent. Ahir estava ple!!

  12/06/2015

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  En tenia moltes ganes, i avui per fi he pogut gaudir a L´Alternativa de Sabadell d’aquesta joia. Anava amb moltes expectatives per totes les crítiques i s’han superat i molt. El text cru i punyent m’ha agradat, però crec que en aquest cas queda en segon lloc perquè l’obra és Alejandra Jiménez Cascón. No és un monòleg perquè ella sola són dotze personatges. No és un monòleg perquè en els diàlegs que manté amb l’altre personatge et fa dubtar si és que no ho veus i està allà present. Uns canvis de registre de veu insuperables. És tant el que transmet que és un seguit d’emocions indescriptible. No fa falta cap atrezzo perquè ella sola omple l’escenari. BRUTAL no, el següent. I a més a més he descobert aquesta singular sala que m’ha agradat molt i és molt peculiar ja que en lloc de cadires o butaques hi ha vint i tants sofàs de dues places on estàs còmodament assegut. No fa falta que digui pels que no ho han vist que és IMPRESCINDIBLE. Teatre en estat pur.

  23/05/2016

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Cal començar això dient: ‘quina paia aquesta actriu! Alejandra Jiménez – Cascón, una actriu en majúscules. Un muntatge que és tota una muntanya russa d’emocions, demostrant la seva infinita capacitat interpretativa a tots els nivells: cos, veu, accents i sentiment. Amb dir que anavem amb una noia de gal·les que no va entendre bé tot l’argument per la seva dificultat amb l’idioma, però va gaudir una barbaritat. Un monòleg on tots els personatges, més d’una desena, estan interpretats per una sola actriu i creieu – me si us dic que és una interpretació realment increïble! Una feina impecable, molt treballada i d’ un desgast interpretatiu brutal. Un 10!!!

  16/09/2016

 • 12345

  Josep Via Santacana

  Actriu total, la millor valoraçio de Alejandra Jimenez i del seu espectacle es queda curta devant la realitat.Vaig anar amb expectatives altisimes despres de tot lo llegit i recomanacions directes i aixó que sovint es un”handicap” en absolut.Ja els anteriors opinadors ho han dit tot i coincideixo totalment nomes remarca que aquest treball inmens es molt mes que un monoleg, histories intenses aon la vida en tota la intensitat i es present, drama, comedia,poesia i com canta…insisteixo actriu total ademes de ser autora del text, caldria afegir que lo que complementa la lliço magistral de interpretacio, com espai sonor,llums, etc perfecte sense oblidar l espai adequadisimim aon es representa, una petita joia cultural per la seva programaçio, exposicions i sobretot els seus anfitrions, persones de enorme humanitat que posibilitan poguem gaudir de treballs com Blanca Desvelada. Si podeu aqui a l oasis de Riereta,31 fins el 25 sino aon sigui, pro no es pot deixar de veure,recorda nom Alejandra Jimenez-Cascon, dirigint Montse Bonet i Cia.Aleteo

  17/09/2016

 • 12345

  ANDRES SANCHEZ MARTIN

  Cuando el TEATRO con mayúsculas es capaz de llenar una sala con escenografía minimalista. Cuando una sola actriz es capaz de interpretar 12 papeles sin bajar del escenario. Cuando una historia es sólida y capaz de trasportarte en el tiempo. Cuando una voz tiene todos los acentos… solo queda aplaudir y rendirse al lujo de compartir emociones directamente en ese espacio.

  22/09/2016

Articles relacionats

Blanca Desvelada, un fenomen del boca orella

Blanca Desvelada, un fenomen del boca orella

3 juny 2015

De tant en tant, a Teatre Barcelona tenim una petita alegria: la descoberta d’un espectacle que, amb pocs recursos i en una sala de petit format, captiva els espectadors. Gràcies als sempre atents i inquiets bloggers i recomanadors de la web, un espectacle que no ha sortit a cap -o gairebé cap- mitjà (tampoc Teatre Barcelona), destaca i escala posicions a la llista d’imprescindibles per alertar-nos que s’està fent una feina que cal veure. Ha passat amb Et vindré a tapar, Ricard de 3r o Blanca Desvelada, que de La Vilella ara se’n va cap a la Seca Espai-Brossa.

Llegir més... r