Tot el que necessites per anar al teatre

Mexicatas

Mexicatas

Mexicatas és un espectacle amb dramaturgia de Sergi Belbel i direcció d’Antonio Calvo, on podrem veure com vuit actrius mexicanes expliquen les seves experiències (individuals i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles i catalanes. I ho faran amb sentit de l’humor, però també algunes gotes de drama, cançons i un gran desplegament d’energia.

Sinopsi

En dotze escenes independents, de tall minimalista, les actrius, a través de les seves veus, de les seves paraules i dels seus cossos, intentaran comprendre com es viu Mèxic des d’una distància no desitjada i com es veuen Espanya i Catalunya des de la propera llunyania d’un desterrament agredolç.

Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora de la mediterrània.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Espectacle fresc i divertit amb ingredients musicals, també desinhibit i en alguns moments no exempt d’ingenuïtat. Les vuit actrius donen bona mostra de les seves excel·lents capacitats interpretatives i de la seva versatilitat, el que els permet passar de la serietat i fins i tot del dramatisme, a la ironia, l’humor i el desvergonyiment. M’ha agradat moltíssim i celebro haver-ho pogut veure aquest any ja que el any passat m’ho vaig perdre perquè es van cancel·lar algunes de les seves funcions. Molt recomenable!! https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/12/15/mexicatas/

  18/12/2019
 • Alzira

  Mexicatas una obra que nadie se debería perder!!! Un texto original, divertido, sentimental…
  Las actrices son magníficas

  01/12/2019
 • Una obra reveladora sobre las distintas realidades de las personas migrantes. Trata clichés sociales y de genero, analizan la importancia del lenguaje y hablan de la historia de aquí y de allá. También la ironia y humor están presentes durante toda la obra, fusionan perfectamente el drama con la comedia. Interactuan con el público y dan lugar a actuaciones musicales que complementan los distintos actos de la obra.

  También añadir que para una de las personas que asistimos, era su primera obra y salió realmente contenta.

  ¡Bravo! :)

  01/12/2019
 • Yibriela

  Genial!!! Muy recomendada, grandes actuaciones y un guion muy afilado. Fresca, actual y llena de emociones.

  01/12/2019
 • Ferran

  Me ha encantado como se rompe la cuarta pared. Unas actuaciones fantásticas.

  01/12/2019
 • Elena

  Obra totalmente mediocre, aconsejaría a director/guionista que antes de realizar una obra que toca algo de historia, se lea algún libro y aprenda. Nada recomendable y menos aún para ir con niños!

  08/04/2019
 • Emilia

  Una obra intel·ligent i divertida. Les actuacions impecables. Em vaig sentir molt identificada amb els personatges com mexicana. Felicitat!

  12/11/2018
 • Fina

  Magnífica. Me hizo reir y llorar y sobre todo me llegó al corazón.

  10/11/2018
 • arantxa aparicio

  Muy, muy buena!!!! Que mujeres inteligentes y “artistazas”!! Me encantó!

  10/11/2018
 • Gloria

  Mexicatas:fantàstica. Intensa. Emocionant. Emotiva. Divertida. Sarcàstica.molt bona. Arstistasses valentes i provocadores.

  10/11/2018
 • Joan Castellsaguer Piquer

  Vàrem veure Mexicatas a la Fira de Tàrrega i ens va encantar

  02/11/2018
Articles relacionats
8 espectacles imprescindibles en clau llatinoamericana

8 espectacles imprescindibles en clau llatinoamericana

25 octubre 2018

La cartellera de Barcelona s’ha omplert, darrerament, amb un bon conjunt d’obres amb un marcat caràcter llatinoamericà. Sigui per la direcció, la dramatúrgia o part del repartiment, aquí us oferim […]

La Seca Espai Brossa esdevé Escenari Joan Brossa

La Seca Espai Brossa esdevé Escenari Joan Brossa

5 setembre 2018

A partir d’aquesta temporada, La Seca Espai Brossa es transforma en l’Escenari Joan Brossa, segons han explicat els seus responsables en la roda de premsa de la presentació de la […]