Nuria Espert

Núria Espert

Actriu, directora d´escena i membre d´Honor de l´Acadèmia de les Arts Escèniques d´Espanya. Ha participat en més de 80 muntatges teatrals, una desena de llargmetratges i nou òperes. Després d’iniciar-se al teatre com a actriu amb Medea, d’Eurípides, ingressa a la Companyia Lope de Vega a les ordres de José Tamayo, on participa en muntatges com El cavaller d’Olmedo, de Lope de Vega, Les bruixes de Salem, d’Arthur Miller , o Don Juan Tenorio, de José Zorrilla. Després de crear la seva pròpia companyia, forja una sòlida reputació com a actriu gràcies a muntatges com Anna Christie, d’Eugene O’Neill, Les criades, de Jean Genet, o Yerma, de Federico García Lorca.

Com a directora escènica, ha aconseguit grans èxits tant en teatre com en òpera. Destaquen les seves posades en escena de títols com La casa de Bernarda Alba, Federico García Lorca, Madama Butterfly, Giacomo Puccini, Traviata, Gisueppe Verdi, o Carmen, Georges Bizet.

La seva trajectòria professional li ha valgut mig centenar de premis, entre els quals destaquen el Premi Princesa d’Astúries de les Arts, la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts, diversos Fotogrames de Plata, el Premi Butaca, el Premi Ondas, el Premi Valle Inclán de Teatre i el Premi Nacional de Teatre Pepe Isbert.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats