Núria Espert: “A Romancero Gitano hi ha tot l’amor que hem posat en Lluís Pasqual i jo per Lorca”

Redacció

El Teatre Romea ha presentat a roda de premsa Romancero gitano, el recital de poemes de Federico García Lorca protagonitzat per Núria Espert sota la direcció de Lluís Pasqual.

Núria Espert, acompanyada de Josep Maria Pou, director artístic del teatre, ha presentat als mitjans aquest espectacle creat especialment per a l’actriu per Lluís Pasqual a partir del poemari homònim de Federico García Lorca, així com d’altres obres dramàtiques de l’autor granadí i els mateixos records d’Espert, qui, per cert, va debutar al Romea a l’edat de 13 anys.

Josep Maria Pou ha mostrat el seu entusiasme perquè “Núria Espert ha tornat a casa seva, el Teatre Romea. Aquestes tres setmanes són molt més que un espectacle dins la temporada, és un moment molt especial pel teatre català”. També ha volgut reclamar un reconeixement especial a Espert com el referent cultural més important del país, com es fa amb d’altres actors arreu del món.

Per la seva banda, Espert s’ha mostrat emocionada de tornar al lloc on, segons ha explicat, “vaig descobrir que volia ser actriu”. L’actriu ha recordat aquell moment explicant que “el primer que faré en arribar al Romea serà buscar el camerino del segon pis on, junt amb la Julieta Serrano, vam aprendre i ens vam convertir en actrius”. Amb relació a l’espectacle, ha volgut insistir en l’estima a l’obra de Lorca: “a Romancero gitano hi ha tota la meva vida, tot l’amor que hem posat en Lluís Pasqual i jo per Lorca”. L’espectacle compta amb una acurada selecció del poemari i amb vivències personals de l’actriu “quan parlo del meu cor, ho dic amb la llengua de la meva mare i la meva”.

Romancero gitano és una producció de Julio Álvarez i Interludio S.L. dirigida per Lluís Pasqual i amb textos de Federico García Lorca. Es podrà veure al Teatre Romea del 8 al 26 de gener de 2020.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!