Tot el que necessites per anar al teatre

Sopa de pollastre amb ordi

Sopa de pollastre amb ordi

Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, Sopa de pollastre amb ordi explica la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. Ferran Utzet dirigeix un repartiment de luxe amb Míriam Alamany, Màrcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, Josep Sobrevals i Lluís Villanueva.

Sinopsi

Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, Sopa de pollastre amb ordi  explica la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat.  L’obra mostra com el temps erosiona, lentament i implacable, tot el que es troba per davant. La progressiva pèrdua de conviccions, somnis i ideals polítics, la passivitat i la negativitat davant les injustícies, es presenten en paral·lel a la desintegració de la família Kahn, cada cop més fragmentada i desunida. Seguint les vides de set personatges que un dia van lluitar junts per construir un món millor, Wesker exposa diferents posicionaments davant els ideals i la vida, però alhora construeix un fresc familiar enormement emocionant i colpidor cap el qual sentim una immediata identificació i tendresa.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Oscar Montserrat Prat

  En moltes ocasions es parla de que “la història es repeteix”, i així és que com m’he quedat després de veure aquesta obra que t’atrapa i que et fa reflexionar sobre el que significa la democràcia.
  I tot i que al principi la buidor de l’escenari sorprèn, al llarg de l’obra aquest pren vida de forma magistral, aportant llum a l’obra, i tot acaba prenent sentit.
  I és que segur que ens podem sentir representants per algun dels personatges que tan magistralment representen els diferents actors i actrius, ben dirigits per un Ferran Utzet que a cada obra que dirigeix creix una mica més.

  05/04/2018
 • Josep Via Santacana

  La perla 29 torna a encertarla ara amb un text de Arnold Wesker, crec oportu recordar que Arnold Wesker,va estrenar aquesta obra al any 1958 a Londres i va estar present al estrena de la obra per CDN al teatre Bellas Artes de Madrid ,maig de 1979, una versio de Gil Novales,dirigida per Josep Montanyes i Josep M.de Sagarra,que s havia vist a Barcelona,dic aixó per resaltar la seva vigencia malgrat els anys , oportu recordar les paraules de Wesker el dia del estrena a Madrid.Aixis ho reproduia el diari El Pais “Los temas que surgen en Sopa de pollo… pueden ser relevantes aquí y en cualquier parte del mundo, porque se refieren a la posibilidad de sobrevivir a la desilusión política. Por otro lado, ha resultado interesante que se estrenara aquí, porque mucha gente ignora el gran apoyo internacional con el que se siguió la guerra civil español.Partin de les paraules del propi autor,anem a lo esencial la obra aqui i ara estrenada, per mi extraordinaria, el conflicte de les ideologies, la evolucio de una forma de pensar,la coherencia entre les idees i la vida real etc.En un moment donat un personatge diu a la vida tot es politica, la mare Marcia Cistero sempre fidel al seu ideari comunista amb un entorn,de desencant i canvi.Personatges tots amb el seu origen per construir un mon millor pateixen al pas del temps la transformacio i en ocasions destruccio de les seves conviccionscos provocan el fracas i convertin el progres com algo capac de podrir la societat.Treball per mi tots a gran nivell,potser perque el paper també ho permet Marcia Cistero com a mare de idelas i conviccions indestructibles transmet tota la força que el seu paper requereix. Escenografia original i adequada amb la direccio de Ferran Utzet sempre capac de aprofitar amb actors i actrius la maxima adequacio als personatges.Acabaria en les paraules de Weskeral estrena “LOS TEMAS EN SOPA DE POLLO PUEDEN SER RELEVANTES AQUI Y EN CUALQUIER PARTE DEL MUNDO,PORQUE SE REFIEREN A LA POSIBILIDAD DE SOBREVIVIR A LA DESILUSION POLITICA” Molt recomanable i fora de dubte la seva vigencia, ara i aqui

  05/03/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La historia de una familia londinense a lo largo de 20 años. Podremos ver como los miembros de la familia luchan por mantenerse unidos, luchan por causas justas y también veremos como se destruyen, como pierden la fe en lo que creen, como se malgastan físicamente y se enfrían los lazos familiares…
  LaPerla29 lo ha vuelto a hacer. Ha conseguido crear una obra maravillosa con unas interpretaciones de lujo (por fin un papel importante para Marcia Cisteró. Se lo merece).
  El único punto negativo que no me ha gustado ha sido esa escenografía invisible que obligaba a los actores a interactuar con la nada y obligaba a los ayudantes del teatro a tener que entrar y salir de escena para entregar a los actores algunos objetos. Yo que estaba en 1ª fila lo he sufrido a tope. Que hartazgo de pasar por delante mío!

  PD: mención especial al culazo que se marca Ricard Farré. Que le hagan un monumento ya! Jajajaja

  03/03/2018
 • Hèctor Fibla Ferrà

  Notable obra autobiogràfica del gran Arnold Wesker. Els ideals d’una família jueva són remoguts per les circumstàncies històriques.

  26/02/2018
 • Diana Piera

  Obra que no te deja indiferente. Al acabar permaneces sentado en la butaca durante minutos reflexionando sobre el paso del tiempo y la evolución que sufrimos a lo largo de la vida en relación a nuestras familias, la política, los sentimientos y la vida misma.
  Escenografía magistral que se va construyendo a lo largo de la obra y que con su ausencia inicial evoca una juventud utópica, llena de ilusiones abstractas y sueños que finalmente decepcionarán.
  Un flashback fantástico casi al final de la obra, que a mi gusto debería haber sido el final real, conmueve al espectador y en un instante te permite revivir cientos de emociones vividas por los personajes.
  Cabe destacar la buena elección de la música y un tema tocado en vivo por los propios artistas.
  Interpretación genial por parte de todos los actores, destacando cómo es habitual la de Pol López.
  Altamente recomendable.

  22/02/2018
 • Josep Oliva Sasé

  Avui a la Biblioteca amb funció especial de Tr3sc, he estat veient aquesta obra amb text d’Arnold Wesker i magníficament dirigida per Ferran Utzet. Ens parla de la família Kahn, una família comunista, activistes, molt unida i amb fortes conviccions polítiques. El temps i el progrés, s’encarregaran d’anar destruint aquesta unitat fins a aconseguir que quedi totalment fragmentada. Una filla decideix deixar de banda la política i anar-se’n a viure al camp allunyada de la ciutat, un altre fill posa un negoci que li ofereix brillants resultats i els diners poden més que els seus ideals, i el pare pateix una greu malaltia que también.l’aparta de la política. L’única que es manté fins al final fidel a les seves creences, és la mare. Una escenografia nua, mutant que va incorporant i traient els elements d’atrezzo necessaris per a cada moment, totalment diferent al que estem acostumats. Pel que fa a la interpretació tots sense excepció fan un excel·lent treball grupal però vull destacar Màrcia Cisteró en el personatge de la mare que m’ha semblat extraordinari. Un text potent que no deixa indiferent, molt actual, i que cal veure

  14/02/2018
Articles relacionats
Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

24 desembre 2018

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2018 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la […]

Torna el cicle ‘Entre Bambolines’ de l’#AsSocPerla

Torna el cicle ‘Entre Bambolines’ de l’#AsSocPerla

22 febrer 2018

El cicle Entre Bambolines, que #AsSocPerla organitza des de fa tres temporades, neix amb l’objectiu d’establir un diàleg entre públic i professionals del món del teatre que contribueixi a generar […]

El menjador de la família Khan

El menjador de la família Khan

7 febrer 2018

Sopa de pollastre amb ordi és el plat més típic i freqüent de la família Khan. Un àpat de subsistència per aquesta família obrera anglesa, protagonista del darrer espectacle produït […]