Torna el cicle ‘Entre Bambolines’ de l’#AsSocPerla

Rubén Garcia Espelta

El cicle Entre Bambolines, que #AsSocPerla organitza des de fa tres temporades, neix amb l’objectiu d’establir un diàleg entre públic i professionals del món del teatre que contribueixi a generar coneixement i a apropar el públic a la feina de creació per ajudar-lo a entendre millor de quina manera s’aixeca un muntatge teatral.

En aquesta nova edició del cicle, que porta per títol Entre Bambolines: Obres comparades, els impulsors proposen una sèrie de debats entre intèrprets i directors que han dut a terme muntatges d’un mateix text teatral amb l’objectiu de confrontar les visions diverses i intercanviar opinions. Per exemple es posaran sobre la taula preguntes com: Per què van escollir aquell text? Què suposa enfrontar-se a un text i a un personatge clàssic del qual el públic en té tants referents?  Com es van plantejar el procés de creació? Etc.

El cicle constarà de dues sessions:

Dilluns 26 de febrer: ‘HAMLET’
Que confrontarà les visions de Oriol Broggi i Julio Manrique amb les de Pau Carrió i Pol Lòpez. En aquesta primera sessió confrontaran el muntatge que La Perla 29 va dur a la sorra del Teatre de la Biblioteca de Catalunya la temporada 2009 amb la versió que es va estrenar al Teatre Lliure el 2015.

Dilluns 9 dabril: ‘HEDDA GABLER’
Que confrontarà les visions de David Selvas i Laia Marull amb les de Pau Miró i Júlia Barceló. En aquest segon debat es compararà el muntatge del Teatre Lliure de la temporada 2012 amb l’adaptació del clàssic que la Companyia Solitària va estrenar el 2016.

La periodista cultural Anna Pérez Pagès moderarà i presentarà els debats.

Que és l’#AsSocPerla?

#AsSocPerla va néixer al març de 2013 a partir del desig d’un grup d’espectadors de vincular-se més estretament amb la companyia La Perla 29. Treballa per divulgar l’activitat teatral de La Perla 29, organitzar activitats amb la finalitat de gaudir i donar a conèixer les produccions escèniques de la companyia (debats, col·loquis, presentacions, assajos a porta tancada, etc.), proporcionar als associats informació i proximitat en relació amb les produccions escèniques de La Perla 29 i promoure activitats de caire divulgatiu i formatiu al voltant de les arts escèniques i de la cultura.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!