Tot el que necessites per anar al teatre

Qui ets?

Qui ets?

Primer va ser un llibre. Després, les lectures en veu alta d’aquest llibre. I finalment, el relat teatralitzat. Qui ets? és un espectacle escrit per Màrius Serra i dirigit per Joan Arqué, basat en l’obra narrativa “Quiet”, de Màrius Serra, publicada per primer cop el 2008. .

La història del Llullu, el fill de l’escriptor Màrius Serra, nascut amb paràlisi cerebral. Un cant a la vida i a la comprensió de nosaltres mateixos des dels reptes que ens imposen els altres.

Sinopsi

El Llullu, nascut amb paràlisi cerebral, ha d’anar amb cadira de rodes i mai no podrà caminar. En un càmping de l’Empordà on passen uns dies en família, el seu pare es queda embadalit veient com corre el cosí del Llullu i té un somni: algun dia veurà córrer son fill. Acompanyat de la mare i la germana, passejaran el Llullu per tot el món, d’Itàlia a Hawaii, atraient les mirades de persones molt diferents. Fins que un dia, el somni es farà realitat.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola

  Basada en el llibre Quiet (Empúries Editorial) en què Serra explica l’experiència de tenir un fill “quiet” (en referència a aquells que mai no podran córrer), és, sobretot, un cant a la vida, que pretén alhora, fer riure i emocionar. L’obra reconstrueix el trajecte vital que suposa la convivència amb un nen amb aquests problemes. Però Qui ets? no es planteja com un drama, sinó com un espectacle ple de llum. Una lliçó de humanitat. Ah i que no m’oblidi de fer menció: unes interpretacions magnífiques, realment fora de sèrie. I per últim, si no us heu llegit el llibre, feu-ho, és realment extraordinari. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/10/11/qui-ets/

  11/10/2019
 • Josep Ballester

  La veritat és que no m’esperava que m’agradés tant. Una sorpresa emocionant i molt ben explicada. Un 10 pels actors.

  25/09/2019
 • Una adaptació del llibre del mateix autor, (Quiet) que una vegada més fa el joc amb les paraules (quiets o qui ets) i que ens parla del seu fill Llullu. Un nen que va néixer amb paràlisi cerebral. Màrius va voler continuar els costums de la seva família comptant sempre amb aquell fill. Viatjar, anar de restaurants, combinant les anades a l’hospital i buscant, sempre, la part positiva en cada situació. Va voler veure, d’alguna manera, fer «caminar» el seu fill, i amb enginy i molta inventiva ho va aconseguir.
  Per poder portar al teatre aquest relat l’autor va comptar amb la col·laboració del director Joan Arqué, conegut actor i pallasso, que ha sabut donar a l’espectacle tota la intensitat del relat amb tendresa i molt bon humor.
  Una història carregada d’humanitat on fa pensar com enfront d’una situació adversa que pot trasbalsar la vida, un pot canviar el punt de vista i enfrontar la realitat amb normalitat i amb molta estimació. No es pretén donar una lliçó de vida però sí que en acabar l’obra un surt amb esperança, mig rient i mig plorant. Encarant el què és la vida: una de freda i una de calenta.
  Judit Farrés, que personalment no la vista mai actuar; Roger Julià, actor/pallasso de Rhum i Cia; i Òscar Muñoz, actor que sempre està encertat amb tot el que fa; són els tres intèrprets que tant poden ser el mateix Màrius Serra o els narradors de la història; que canten i toquen varietat d’instruments i aconsegueixen fer-nos riure i a la vegada entendrir-nos i que personalment em van fer saltar les llàgrimes.
  Emotiu el començament quan llegeixen la redacció escrita per la germana de Llullu.
  Una proposta d’un tema tractat amb intel·ligència i molt de talent que espero que la tornin a programar pròximament.

  16/02/2019
Articles relacionats
El Teatre Lliure estrena ‘Qui ets?’ de Màrius Serra

El Teatre Lliure estrena ‘Qui ets?’ de Màrius Serra

25 gener 2019

L’escriptor Màrius Serra s’ha posat el barret de dramaturg per fer realitat un dels seus somnis: convertir la seva novel·la Quiet en una obra de teatre. No en un drama, sinó en un espectacle […]