Tot el que necessites per anar al teatre

Puz/zle

Puz/zle

El coreògraf Sidi Larbi Cherkaoui i la seva companyia, Eastman, formada per artistes de les procedències més diverses, munten un puzle coreogràfic i musical en un gran espectacle de dansa contemporània que és tot un treball d’orfebreria.

Segur que alguna vegada heu intentat ajuntar les peces d’un trenclaclosques: algunes encaixen perfectament i d’altres sembla que pertanyin a un altre joc… Però potser l’ordre i la linealitat no són tan importants. I potser hi ha més d’una manera de resoldre un puzle, de viure un instant o d’explicar una història. Així ho veu Sidi Larbi Cherkaoui, un dels coreògrafs i ballarins contemporanis que més directament han sabut arribar al cor dels espectadors, especialment al d’uns barcelonins que han aplaudit amb entusiasme espectacles com Sutra o Dunas. Ara utilitza un discurs coreogràfic que és tota una síntesi de cultures per mostrar-nos que fins i tot les coses aparentment més pures estan fetes amb elements d’orígens diversos. L’acompanya una babel de músics que està formada per intèrprets procedents del Japó, el Líban o Còrsega i que interpreten en viu una música que fuig de la puresa per trobar la bellesa.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Josep Maria Ribaudí i Martí

    Jo aquest espectacle el vaig veure l’any passat al Festival d’Avinyó, i vaig quedar flipat. Adelanto que no sóc especialista en dansa i tot i així se’m va emportar amunt, amunt, com un remolí. I la música? La música dels A Filetta, amb la col·laboració d’altres artistes del món és màgica, mística… brutal!

    25/07/2013