Tot el que necessites per anar al teatre

Port Arthur

Port Arthur

Un home ha estat detingut. L’acusen d’haver provocat un crim terrible. Ell no recorda res. Dos inspectors de policia li faran preguntes perquè en faci memòria. O potser pretendran que es cregui tot el que ells li relatin.

Els documents reals del cas, filtrats per WikiLeaks, prenen la forma d’un muntatge teatral que ens convida a pensar què passa per la ment d’un home que ha comès un crim espantós, i per què la memòria mira d’esborrar els fets traumàtics de la nostra existència. Som el que recordem o el que els altres ens diuen que hem fet?

Aquesta és una bona oportunitat per tornar a treballar amb material real i convertir-lo en una nova ficció, independent de la informació que no es desprengui del text mateix, de la transcripció mateixa, dotant-la de valor dramàtic i dibuixant les històries no explicades dels personatges. Una nova oportunitat per comprovar com la realitat és material per a la ficció, com pot generar-nos milers de preguntes i com pot inquietar els espectadors.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Hebert Parodi

    Teatre documental, on es representa fidelment un interrogatori real mitjançant la trancripció filtrada per Wikileaks. Austràlia, un assassinat en massa, armes de foc, un sospitós perturbat i dos policies. Veiem com es desenvolupa l’intent dels policies de fer confessar el sospitós. Preguntes trampa, respostes evasives, tot un joc psicològic. Va ser un interrogatori irregular per tal de dirigir l’acussat a que confessés coses que no havia fet? Va jugar l’acusat amb els policies? Era conscient del que deia? Confessa? No?
    A nivell teatral, ben dirigida, molt realista, amb monitors per veure bé els detalls com si veiessim l’interrogatori en temps real des d’una altra estança de la presó, amb interpretacions acurades, sense exageracions en les que era fàcil caure-hi.

    15/07/2016