Tot el que necessites per anar al teatre

Pedro Páramo

Pedro Páramo

Pedro Páramo de Juan Rulfo és una de les obres fonamentals de la narrativa sud-americana del segle XX, una història d’històries en què la tendresa i la violència es combinen per denunciar l’abús dels oprimits i la corrupció.
Amb dramatúrgia de Pau Miró, direcció de Mario Gas, i interpretat per Pablo Derqui i Vicky Peña.

Sinopsi

Un home humil, Pedro Páramo, arriba a convertir-se en el cacic del seu poble, Comala, un llogarret que ell mateix espremerà i arrasarà fins a convertir-lo en un poble fantasma. Anys després, el seu fill, Juan Preciado, tornarà al poble, es creuarà amb els fantasmes dels qui hi van viure i descobrirà qui era realment el seu pare i com es va aprofitar dels habitants del poblet, inclosa la seva mare.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Jordi Casas Duocastella

  Interessant adaptació de la novel·la de Juan Rulfo. Els constants canvis temporals i de personatge poden confondre i dificultar l’entrada de l’espectador en la història, però cal destacar l’esforç interpretatiu de Pablo Derqui i Vicky Peña, magnífics. L’escenografia i les projeccions també aporten molt en l’ambientació de l’obra.

  24/07/2021
 • Fabrizio

  Pobre adaptación que no hace justicia al texto original. Sobrevalorada. Aunque tiene un buen actor y una buena actriz, estos se ven desbordados por la cantidad de personajes que pretenden interpretar. Los mexicanismos y el acento, ambos exagerados, cobran un carácter cómico que el original no pretende.

  22/07/2021
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Otra de esas obras que me han cancelado en varias ocasiones por la pandemia. Ya había perdido la esperanza de ver esta obra. Pero menos mal que finalmente la he podido ver porque menuda joyita.
  Joyita porque tanto Vicky Peña como Pablo Derqui están brutales interpretando a más de una decena de personajes para contarnos la historia del temible Pedro Páramo, el hombre capaz de aprovecharse de todos los habitantes del pueblo para su beneficio. Y cuando digo todos es todos. Incluido su esposa.

  Lo dicho… si queréis una Master Class de interpretación no dudéis en ir a verla.
  Además todos los recursos teatrales (luces, sonido, escenografia, vestuario) están bien fijados y perfectos para disfrutar de la función.

  14/07/2021
 • Teo Navarro

  Magnífica adaptació teatral de la novel. la de Juan Rulfo. Dramatúrgia perfecta: fidel al text original, però simplificant i fent perfectament comprensible el complex contingut d’aquesta, excepcional narració.
  La interpretació colosal. La Peña amb el seu habitual talent interpretatiu, en aquest cas especialment brillant atesa la diversitat de personatges, també masculins, que interpreta. En Pablo Derqui, brillant també per la intensitat dramàtica dels seus personatges.
  La resta d’elements escenogràfics (llum, so, imatges…) a l’alçada de l’obra, ambientant i accentuant l’abassagadora potència dramàtica de la posta en escena.
  Gran feina del director.
  Una obra indubtablement imprescindible en el panorama teatral d’aquesta, temporada

  12/07/2021
Articles relacionats
Vicky Peña i Pablo Derqui protagonitzen ‘Pedro Páramo’ al Teatre Romea

Vicky Peña i Pablo Derqui protagonitzen ‘Pedro Páramo’ al Teatre Romea

6 juliol 2021

El Teatre Romea albergarà fins al 8 d’agost l’espectacle Pedro Páramo. L’obra, una peça fonamental de la narrativa llatinoamericana del segle XX, està basada en la novel·la del mexicà Juan […]

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

27 maig 2021

Francesc Casadesús afronta el seu quart Festival Grec com a director amb optimisme i ambició. En aquesta edició proposa un viatge a l’Àfrica a través de la seva cultura, amb […]

Vols rebre la Revista Especial del festival GREC 2021, de franc, a casa?

13 maig 2021

Després de quatre edicions i una pandèmia emprenyadora, a TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper Especial GREC! Una mirada independent i tranquila al festival de Barcelona, pensada únicament […]