Vicky Peña i Pablo Derqui protagonitzen ‘Pedro Páramo’ al Teatre Romea

Redacció

El Teatre Romea albergarà fins al 8 d’agost l’espectacle Pedro Páramo. L’obra, una peça fonamental de la narrativa llatinoamericana del segle XX, està basada en la novel·la del mexicà Juan Rulfo, publicada el 1955, i arriba a Barcelona sota la direcció de Mario Gas. Protagonitzen l’obra amb un aclamat repartiment format per Vicky Peña i Pablo Derqui.

Pedro Páramo és un text que ens parla sobre la corrupció, els mecanismes del poder i de com s’utilitzen arreu del món en benefici propi. L’obra explica la història d’un cacic local que s’aprofita de la petita comunitat on viu fins a acabar arrasant-la. Anys després el seu fill (Juan Preciado) tornarà al mateix lloc i s’haurà d’enfrontar als fantasmes del passat.

És una peça especial perquè es troba entre la realitat i la fantasia, és un dels grans antecedents del que després s’anomenaria realisme màgic“, ha explicat Gas que ha comptat amb una “brillant” adaptació de Pau Miró per portar a escena tot l’univers creat per aquest escriptor mexicà. L’obra segons director presenta “un univers de sensacions que fusiona el món del viu i dels morts” i que compta amb “personatges contradictoris i insòlits“.

Per portar aquest relat a escena Mario Gas ha escollit a Vicky Peña i Pablo Derqui: “Des del principi han adquirit una amplitud i una gran contundència per poder intepretar a tots els personatges de la història“. Vicky Peña, que no havia llegit mai l’obra, explica que enfrontar-se a l’obra ha estat tot un repte: “Hem hagut de contruïr els personatges d’una manera molt diferent a com ho fem normalment, però ha estat estimulant poder transitar per aquesta camins obscurs i poètics“. “El risc sempre motiva“, conclou Derqui.

Aquesta adaptació que es podrà veure el Teatre Romea parteix, segons el seus director, de la narrativa oral: “Respecta literalment gran part de l’obra, la seva sensualitat i fins i tot el seu romanticisme, però en altres aspectes no la respecta precisament per ser fidel a ella, al seu esperit“.

Més informació, imatges i venda d’entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!