Tot el que necessites per anar al teatre

P.A.U. (Paisatges als ulls)

A partir de 10,00€
Comprar Entrades
P.A.U. (Paisatges als ulls)

Carolina Llacher escriu i dirigeix P.A.U. (Paisatges als ulls), un espectacle protagonitzat per persones que han hagut de creuar el mar per buscar la seva llibertat.

Per què ho van fer? Què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? A quin preu? És Europa la terra promesa? Qui eren abans de partir? Qui són ara? I qui volen arribar a ser?

La directora de la peça, Carolina Llacher, sociòloga, dramaturga, actriu i professora d’Eòlia ESAD, ens proposa una història que cal escoltar per entendre millor què està passant tant a la nostra mar, la Mediterrània, com als nostres barris i ciutats. Una història necessària per forjar-se una visió crítica i pròpia dels grans moviments migratoris de l’actualitat.

P.A.U. Paisatges Als Ulls converteix el teatre en una trinxera: el teatre com a espai de resistència davant d’un món atroç que cada vegada més recorda a temps passats.

Sinopsi

Tots venim d’un sol ventre on es van originar les primeres cèl·lules vives. És ancestral i de color blau: el mar. Avui el mar, que hauria de ser l’inici de la vida, és mort i segrest. P.A.U. (Paisatges als ulls) parteix de la premissa que l’estat del mar reflecteix l’estat de l’ànima de la societat.
Sobre l’escenari no hi ha actors, sinó persones que han creuat un mar buscant la llibertat. I és sobre l’escenari a on troben un lloc per connectar i verbalitzar experiències de vida que es poden sentir com a pròpies.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Fabrizio

  Muy buena iniciativa, buena puesta en escena, mezcla de testimonio y de drama.

  02/10/2020
 • Josep Oliva Sasé

  Ahir a la Sala Atrium vaig estar veient aquesta peça de teatre document amb dramatúrgia i direcció de Carolina Llacher, i en la qual a l’escenari no veiem actors sinó tres ciutadans senegalesos que ens relaten en primera persona el drama que van passar quan van decidir deixar les seves cases, les seves famílies, els seus amics, els seus estudis a la recerca de l’anhelada Europa i una vida millor, però que a la fi la realitat ha estat molt diferent. Les històries dels tres, Malamine Soly, Yacine Diop i Dabo Malang són molt diferents encara que en les penúries que han viscut els tres coincideixen, i l’única que difereix una mica és la de Yacine ja que va fer el viatge en avió perquè la seva mare ja estava des de feia anys a Almeria. Abans d’agafar la pastera el llarguíssim recorregut pel desert, Mauritània i el Marroc és aterridor. Quan aconsegueixen pujar a la pastera, el relat de la travessa és esfereidora, fred, fam i por molta por. Els que com ells aconsegueixen trepitjar territori espanyol el que els espera no és un camí de roses, estades a CIEs, tracte vexatori, impossibilitat d’aconseguir papers, rebuig per una part important de la societat, perseguits per la policia per vendre al top manta (el seu únic mitjà de subsistència) i un llarg etcètera. El quart component en escena és Ariadna de Vilar que fa de fil conductor de tots tres, tradueix algunes expressions que diuen en el seu idioma i va passant imatges en una pantalla. Tota la representació està acompanyada d’una adequada música a la guitarra de Josep Maria Barrufet. Crec imprescindible anar a escoltar les vivències d’aquests tres valents, que em van fer viure moments emotius, i molts altres que van fer que aflorés en mi el sentiment de ràbia i impotència ja que les seves històries són fetes callar i difereixen molt del que ens diuen per premsa o televisió. Fins el 4 d´octubre.

  26/09/2020
 • Aura FS

  L’hauria de veure tothom. Espectacle honest, cru i sincer. Escoltar les històries d’aquestes persones és un exercici d’empatia que els més privilegiats hem de fer. Hòstia de realitat molt necessària. Aneu-hi!

  17/09/2020
 • Cristina

  Molt emocionant. Una obra plena de realitat, una obra que esborra prejudicis molt necessària. Gràcies a tot l’equip!

  11/11/2019
 • Anna Blanch argilaga

  Molt i molt recomanable. Molt bon muntatge sobre un contingut necessari tractat amb delicadesa i elegància. Admirable la valentia dels protagonistes.

  10/11/2019
 • Manel Llacher Verdera

  Tot en general. És un muntatge molt original. I emociona.

  09/11/2019
Articles relacionats
Els Teatres de Proximitat bateguen ben fort al Grec

Els Teatres de Proximitat bateguen ben fort al Grec

8 juny 2021

Saps que, a part dels grans teatres de la ciutat, a Barcelona hi ha tot un conjunt de sales més petites on pots viure i veure el teatre des d’una […]

5 mirades del Grec 2021 per canviar el món

5 mirades del Grec 2021 per canviar el món

8 juny 2021

Aquest Grec, diverses sales de la ciutat presenten estrenes i reposicions creades per dones. Encara que parteixen de temes i estils molt diferents, una mirada més atenta ens permet trobar […]

El Grec més africà: 9 espectacles que has de veure!

El Grec més africà: 9 espectacles que has de veure!

3 juny 2021

Considerar l’Àfrica només un continent és no fer justícia als més de 30 milions de quilòmetres quadrats que conformen aquest territori exòtic, enorme i desconegut. Del Marroc a Sud-àfrica, d’Egipte […]

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

27 maig 2021

Francesc Casadesús afronta el seu quart Festival Grec com a director amb optimisme i ambició. En aquesta edició proposa un viatge a l’Àfrica a través de la seva cultura, amb […]

Vols rebre la Revista Especial del festival GREC 2021, de franc, a casa?

13 maig 2021

Després de quatre edicions i una pandèmia emprenyadora, a TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper Especial GREC! Una mirada independent i tranquila al festival de Barcelona, pensada únicament […]