Tot el que necessites per anar al teatre

Només la fi del món

Només la fi del món

Oriol Broggi porta a escena a un dels dramaturgs francesos contemporanis més valorats: Jean-Luc Lagarce.

Amb poc èxit en vida, Jean-Luc Lagarce (1957-1995) és avui un dels dramaturgs francesos contemporanis més valorats. Al llarg de la seva vida va publicar 25 obres de teatre molt valorades per la crítica. Només la fi del món es va escriure al 1990, el mateix Lagarce vivia en aquells moments l’anunci de la seva pròpia mort als trenta-quatre anys. El 2008 la Comédie – Française va afegir l’obra al seu repertori. Va guanyar el premi Molière 2008 al millor espectacle en un teatre nacional.

Sinopsi

Després de dotze anys d’absència, un escriptor torna al seu poble natal per anunciar a la seva família que s’està morint. A mesura que el ressentiment reescriu el transcurs de la tarda, els conflictes surten a la llum alimentats pel dubte i la solitud.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Teo Navarro

  Obra excel·lent d’un dels autors més prolífics i reconeguts, encara que pòstumament, de l’escena internacional contemporània.

  Amb un llenguatge complex i assequible alhora (la reiteració de paraules i expressions, la cerca constant d’aquelles que millor reflecteixen els sentiments i emocions…) i amb un gran lirisme, Lagarce aconsegueix fer-nos sentir tant les emocions intenses dels personatges (dolor, por…) en el relat de les seves vides, com el sentit tràgic a què es veuen abocats. La successió de monòlegs dels diferents personatges, en què a penes si dialoguen entre ells, és un magnífic recurs que transmet les dificultats de la comunicació humana.

  Potser la universalitat i atemporalitat, l’essència de l’obra, rau precisament en aquesta capacitat que el mateix Broggi assenyala en el programa de mà: “una obra (…) d’una versemblança increïble. No em podia creure que parlessin tan profundament de mi sense dir ni una paraula de mi”.

  Enorme mèrit doncs el del director: amb una escenografia nua, minimalista, gairebé inexistent, condensa tota la força dramàtica d’un prodigiós text en unes interpretacions d’altíssim nivell de les actrius i actors.

  Obra sense concessions. Molt recomanable. Potser encara més: imprescindible.

  24/02/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  12 años después de desaparecer del seno familiar, Louis con 34 años vuelve al hogar. Solamente para anunciar que se muere. Que son sus últimos meses de vida.
  Tiene miedo a cómo reaccionarán, si le guardaran rencor por desaparecer y no dar señales de vida.
  El recibimiento lo vamos a ver durante las 2 horas que dura la representación…

  Un texto bastante autobiográfico del dramaturgo Jean-Luc Lagarce. Un texto difícil de digerir. Sobretodo por su tono poético y por la repetición de frases que todos los actores hacen cada vez que recitan sus diálogos. Sinceramente se me ha hecho algo pesado pero me ha gustado por las interpretaciones maravillosas de todos los actores y actrices (sobretodo de Sergi Torrecilla y Cláudita Benito que tienen los momentos más dramáticos de la obra).
  Creo que acortando su duración y habiendo empleado una escenografía más lucída la obra habría ganado bastante.
  Para acabar… me ha encantado su tramo final con la canción a piano! Precioso!!

  15/02/2020
Articles relacionats
Oriol Broggi dirigeix ‘Només la fi del món’ a la Biblioteca de Catalunya

Oriol Broggi dirigeix ‘Només la fi del món’ a la Biblioteca de Catalunya

4 febrer 2020

La Perla 29 ha presentat en roda de premsa l’estrena del seu nou espectacle: Només la fi del món. “Es tracta d’un volcà d’emocions” que narra la història d’un escriptor […]