Oriol Broggi dirigeix ‘Només la fi del món’ a la Biblioteca de Catalunya

Redacció

La Perla 29 ha presentat en roda de premsa l’estrena del seu nou espectacle: Només la fi del món. “Es tracta d’un volcà d’emocions” que narra la història d’un escriptor que torna a casa després de 12 anys per a anunciar a la seva família que s’està morint. El director Oriol Broggi, al costat dels actors David Vert, Clàudia Benito, Màrcia Cisteró i Munsta Alcañiz, ha explicat aquesta proposta que porta a escena el text original del dramaturg francès Jean-Luc Lagarce.

L’obra, que estarà al teatre de la Biblioteca de Catalunya fins al 5 d’abril, explica la història de Louis, un escriptor francès que torna al seu poble natal, un retrobament que no serà fàcil ja que no ha mantingut pràcticament cap mena de contacte amb una família “que s’ha sentit abandonada”, ha assegurat Vert que interpreta al protagonista. En aquest retrobament apareixen l’amor, les pors, els retrets, els disgustos, tot allò que no s’ha pogut expressar durant els anys de la seva absència i que farà que Louis es vagi sense dir res sobre la seva imminent mort.

La peça aprofundeix en el concepte de família i de l’amor incomplet, la incapacitat d’algunes famílies per a demostrar l’amor, en la por a la mort i la por al retorn, mitjançant “un llenguatge ple de pleonasmes i un teatre profundament humanista”, ha explicat Alcañiz. L’obra, que radica en la identificació que pot trobar l’espectador amb la quotidianitat familiar, es presenta com una proposta “carregada de bombes de profunditat que explota com un volcà d’emocions”, ha afegit l’actriu.

Jean-Luc Lagarce (Héricourt, 1957) va ser un dramaturg, actor i director de teatre amb una trajectòria artística de 25 obres de teatre. És un dels autors francesos contemporanis de referència i un dels més representats i traduïts. Encara que l’obra ja es va estrenar a Catalunya en 2003, es tracta d’un text molt poc representat fora de França, “que hauria de conèixer-se molt més”, ha assegurat Vert.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!