Tot el que necessites per anar al teatre

L’alegria

L’alegria

Marilia Samper presenta amb L’alegria una reflexió sobre la precarietat i la pobresa que ens envolta i que es troba molt més a prop del que creiem. Una realitat crua que l’autora reflecteix sense llàgrimes, sense sentimentalisme, centrant-se en la capacitat de lluita de l’ésser humà. Amb alegria.

Sinopsi

Extraradi d’una ciutat. Barri obrer d’habitatges barats de protecció oficial. Una zona pobra, degradada i oblidada per on no voldríem passar. La Júlia hi viu de lloguer amb el seu fill Eli, que té paràlisi cerebral. L’Eli té 20 anys i no parla, no pot caminar i veu passar els dies, un darrere l’altre, a la seva cadira de rodes. Però l’Eli pot somriure, i també sap acariciar. La Júlia el cria amb tendresa i atenció, sense laments, amb alegria. Una dona sense estudis ni recursos, que treballa fins esllomar-se per poder viure en condicions mínimes, que no són les adequades per a algú com l’Eli.

El noi ha crescut, i la Júlia té una hèrnia que no li permet carregar-lo en braços, com feia sempre, per poder baixar amb ell els nou esglaons de l’entrada i portar-lo al carrer. Així que ja no surt de casa. La Júlia està obstinada a resoldre aquesta situació fent construir una rampa per la qual poder baixar la cadira de rodes del seu fill.

Una simple rampa pot resultar una empresa impossible quan totes les condicions són desfavorables i si la seva consecució depèn de la voluntat i de la bondat dels altres.

Video

Fotos

L’alegriaL’alegriaL’alegriaL’alegriaL’alegria

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  un espectacle que ens interpel·la i ens emociona a força de veritats amagades en les pauses i en direccions d’actors acuradíssimes que ens deixen l’ànima contracturada. Una proposta que ha superat amb escreix les meves expectatives. Doneu-vos una alegria i aneu a veure-la. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2017/11/10/lalegria/

  27/12/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Como hacer una obra de denuncia social sin caer en la lágrima fácil.
  Alegria de Marilia Samper emociona, consigue que empaticemos con los personajes que vivíamos sus desgracias como nuestras y consigue que nos convirtamos en esa madre que lucha con unas y dientes por conseguir que su hijo con parálisis cerebral tenga una vida un poquito mejor. Una vida más digna!
  Bravo por Lluïsa Castell y Alejandro Bordanove porque porque sencillamente están magníficos.
  Y Bravo por la iluminación de la obra. Me ha encantado!!

  09/11/2017
 • Mari Carmen
  12345

  Muy recomendable. Aunque el tema es triste, pero su enfoque no. Con frases que te hace reflexionar

  15/10/2017
 • Maria Carmen Alcázar Chacón
  Maria Carmen Alcázar Chacón
  12345

  La Marilia Samper ha escrit un text rodó, els actors estàn fantástics, tots, però cal remarcar l’Alejandro Bordanove, i l’escenografia, la llum, el so, tot fa que ens sentim partíceps de la història i les emocions que mostra l’Alegria. S’ha de veure!

  13/10/2017

Articles relacionats