Tot el que necessites per anar al teatre

La importància de ser Frank

La importància de ser Frank

The importance of being Earnest, La importància de ser Frank, l’obra més coneguda d’Oscar Wilde, és una comèdia alegre, amb humor intel·ligent, irònic i a voltes absurd que retrata de manera crítica l’alta societat anglesa del segle XIX a partir dels embolics amorosos de dos Earnest (Ernest).

SINOPSI

Dos joves aristòcrates de l’Anglaterra de 1890 coincideixen amb el mateix pseudònim, Ernest. Aquest fet no els implica gaires problemes fins que s’enamoren de dones amb les que utilitzen el mateix nom. En aquest retrat crític, àcid, però sobretot còmic, de l’alta societat de l’època, veiem com un malentès, originat per un nom fals, ens porta a tota una sèrie d’embolics amorosos que es resoldran amb un final sorprenent.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Hebert Parodi

  “La importància de ser Frank” a l’Akadèmia (espai tan bufó però incòmode i amb tendència a l’impuntualitat). Un gentleman que s’inventa un germà esborrajat per poder ser ell mateix, prometatges, l’alta societat ridiculitzada des de dins, noms intercanviats…Si bé la comèdia basada en equívocs tendeix a avorrir-me i posar-me dels nervis, he gaudit d’aquest muntatge. Molt ben traduït i adaptat, ha sabut mantenir la mirada irònica (o és sarcàstica?) de Wilde sobre la societat victoriana, el classisme, el tractament dels sentiments (que a mí em fascina, tot s’ha de dir). Un gust per la paraula en majúscules, on ja és un plaer només sentir el text, excel·lentment interpretat per la companyia. Veure, per exemple, l’escena on dues dones es barallen violentament sense deixar el tractament de vostè o recòrrer a paraules malsonants és una delícia. L’únic que m’ha grinyolat una mica, a banda del final típic d’aquest gènere, per dir-ho tot, és el personatge de la Cécily (Sílvia Forns), massa exagerat, que una cosa és ser una joveneta adinerada amb un punt de “rebel” en aquella època i una altra passar-se de rosca.
  En fi, ben recomanable

  05/01/2016
 • ignasi tomás lopez-doriga

  La nostra valoració de l´obra

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2015/12/23/la-importancia-de-ser-frank-gente-nada-respetable/

  23/12/2015
Articles relacionats
Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

24 desembre 2018

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2018 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la […]

‘La importància de ser Frank’ al Poliorama

‘La importància de ser Frank’ al Poliorama

21 juny 2018

Després del gran èxit la passada primavera al TNC, exhaurint totes les localitats, fins i tot, abans d’estrenar-se, La importància de ser Frank torna als escenaris, aquesta vegada, al Teatre […]