Tot el que necessites per anar al teatre

El público

El público

Un text de gran bellesa poètica sobre l’honestedat a nivell personal i artístic. Una ocasió per endinsar-se, de la mà del director Àlex Rigola i un ampli repartiment, en la indòmita imaginació del poeta granadí.

SINOPSI

“Cal destruir el teatre o viure al teatre!”, exclama Federico García Lorca en aquesta obra, amb la qual aspirava a iniciar un nou camí. I d’això precisament parla: del valor per trencar amb el passat, amb les inèrcies, la tradició, la repressió -tant a nivell artístic com en el afectiu- i emprendre allò que un realment vol.

El público, escrit el 1929-1930, parla del teatre i parla del desig a través d’un joc de màscares en el qual es superposen ficció i realitat i en el qual les identitats es troben en contínua metamorfosi, perseguint sense parar la Autenticitat, l’Honestedat i la Llibertat.
Recomanada a partir de 16 anys.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Josep Oliva Sasé

  Els comentaris que he anat llegint aquests díes tenien valoracions molt dispars, per això avui en el TNC he optat per deixar-me portar des del minut un, i m’ha donat bon resultat ja que he pogut gaudir d’aquest llenguatge metafòric de gran dramatisme però també d’una càrrega poètica d’extraordinària bellesa. Fantàstica la direcciò de Rigola així com la interpretació per part dels 14 actor@s ja que no em sembla just destacar a cap. I el que m’ha semblat magnífic ha estat el muntatge amb una escenografia espectacular al igual que la il·luminació i so. És una obra molt difícil de recomanar però que a mi m’ha agradat i molt.

  03/01/2016
 • Sergio Carrillo

  Increïble, difícil d’entendre per que no hi ha res d’entendre, s’ha de sentir. No és una història, una trama, un drama… Mil sentiments se’t desperten!

  26/12/2015
 • Ramon Urgell
  Ramon Urgell

  Bons actors i bona interpretació però l’obra és complicada d’entendre jo no repetiria, no m’ha agradat.

  20/12/2015
Articles relacionats
Rigola s’endinsa als pensaments de García Lorca amb ‘El Público’

Rigola s’endinsa als pensaments de García Lorca amb ‘El Público’

17 desembre 2015

El 17 de desembre s’estrena El Público de Federico García Lorca dirigit per Àlex Rigola a la Sala Gran del TNC. Una coproducció amb el Teatro de la Abadía que […]

Com serà ‘El Público’ de Rigola?

Com serà ‘El Público’ de Rigola?

30 octubre 2015

El 17 de desembre s’estrena El Público de Federico García Lorca dirigit per Àlex Rigola a la Sala Gran del TNC. Abans, però, ha fet temporada a Madrid, al Teatro […]