Tot el que necessites per anar al teatre

Don Joan

Don Joan

Julio Manrique, sota la direcció de David Selvas, es posa a la pell del personatge més seductor de la història del teatre a Don Joan.

SINOPSI

David Selvas dirigeix una adaptació actualitzada del personatge més llibertí, infidel, seductor, hipòcrita i vividor de la literatura universal. Una revisió contemporània de la figura de Don Joan de Molière, un dels mites indiscutibles de la modernitat europea. Julio Manrique protagonitza el clàssic de Molière, que va convertir el seu llibertí en un home decidit a enfrontar-se a les pors metafísiques, disposat a defensar a qualsevol preu la llibertat del pensament.

Recomanada a partir de 14 anys.

Fotos

Don JoanDon JoanDon Joan

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi
  12345

  Una primera part divertida, intel·ligent, amb el text ben adaptat, el Manrique en la pell d’un Don Joan cràpula i vividor, paper que torna a brodar, i Manel Sans com a perfecte contrapunt, rebaixant el to quan cal i apel·lant a la prudència. Una segona part llarga, sense ritme, dispersa i que apel·la a estones a l’humor cutre (preservatius amb gust de bacó, vestir-se de dóna i mirar de fer Bollywood) per tal que la gent rigui i no se senti amenaçat per la foscor del text i la de l’escenari. El millor, l’escenografia i l’escena final.

  19/06/2016
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  No la vaig poder veure al TNC i avui ho he fet a l’Atrium Viladecans. Una adaptació als nostres dies del clàssic de Molière. Un don Joan que en lloc de seduir, lliga. La sensació que he tingut és de com si hagués vist dues obres en una, la primera part desenfadada, frívola i dinàmica i la segona reflexiva i amb un final que no desvetllaré, sorprenent. Tot i que manté bona part del text original, s’han afegit gags i situacions molt aconseguides. Magnífica l’escenografia que et situa en el menjador i despues el Hall d’un hotel. Molt bé la direcciò de David Selvas. Excel·lent treball dels vuit act@res encara que vull destacar el de Manrique i Manel Sans per un igual que m’ha resultat genial. Encara que he llegit tot tipus de crítiques per a mi és totalment recomanable i si no l’heu vist, ara està de gira per diferents teatres de Catalunya.

  14/05/2016

Articles relacionats

Julio Manrique porta al límit un Don Joan contemporani de final 'soprenent'

Julio Manrique porta al límit un Don Joan contemporani de final 'soprenent'

13 setembre 2017

Després d’exhaurir totes les entrades al Teatre Nacional i d’una gira per diverses localitats catalanes, l’adaptació de Don Joan de Molière de La Brutal aterra ara al Teatre Goya. Protagonitzada per Julio Manrique i dirigida per David Selvas, l’obra trasllada el mite del seductor a l’actualitat posant l’accent en uns personatges femenins més complexos i un canvi “sorprenent” en el final.

Llegir més... n

Julio Manrique porta al límit un Don Joan contemporani de final 'soprenent'

Julio Manrique porta al límit un Don Joan contemporani de final 'soprenent'

10 març 2016

Amb les entrades exhaurides i la previsió d’una gira per diverses localitats catalanes, La Brutal ha presentat la seva adaptació de Don Joan de Molière al Teatre Nacional. Protagonitzada per Julio Manrique i dirigida per David Selvas, l’obra trasllada el mite del seductor a l’actualitat posant l’accent en uns personatges femenins més complexos i un canvi “sorprenent” en el final.

Llegir més... n