Tot el que necessites per anar al teatre

Canto jo i la muntanya balla

Canto jo i la muntanya balla

Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene SolàCanto jo i la muntanya ballaUna dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrdi de teatre de gest, text i música en directe.

Sinopsi

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.

Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Varios amigos se habían leído la novela en la que se basa la obra de teatro y estaban entusiasmados con la adaptación. El libro les había encantado y claro… iba al teatro con el Hype muy alto!
  La Biblioteca es el lugar perfecto para hacer esta obra. Un lugar mágico, muy rural, la tierra… y la escenografía muy adecuada y muy bien aprovechada.
  Al principio me costó seguir la trama. Demasiada información, personajes no demasiado bien presentados, muchas cosas pasando en escena…
  Pero a la que entras en la historia no puedes dejar de sorprenderte: la maravillosa música, la tierna historia, los impactantes “animales” que corren por escena, lo original y poético de todos los momentos preciosos, las soberbias actuaciones (debilidad Máxima por la Aubert).
  Sales del patio de butaca dando gracias por haber comprado la entrada porque has sido parte de algo magico.
  Y parece que van bien la cosa. Todo agotado y acaban de anunciar que abren nuevas funciones. Corred que las entradas vuelan!!

  05/03/2021
 • Jose Domingo Costa Perez de Tudela

  Una meravella

  27/02/2021
 • Eslbeth

  Obra impressionant. Em va moure molt, costa al principi de seguir però al final si estas atent ho cuadres tot. Personatges molt treballats engeneral i fin si tot alguns actors porten més d’un personatge, brutal.
  Només em va sobrar una mica una actriu que no fa molt més que d’animal, no estava a l’alçada, aixafava una mica l’ambient quan sortia

  25/02/2021
 • Lioba

  Meravellosa

  23/02/2021
Articles relacionats
La novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’ arriba al teatre de la mà de La Perla 29

La novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’ arriba al teatre de la mà de La Perla 29

11 febrer 2021

La Perla 29, la companyia liderada per Oriol Broggi afincada al Teatre de la Biblioteca de Catalunya, presenta a partir del 17 de febrer l’adaptació de la premiada novel·la d’Irene […]