Tot el que necessites per anar al teatre

Bruels

Bruels és un espectacle de la companyia mallorquina arrelada a l’Empordà La Llarga, que parteix d’una llegenda popular per parlar-nos sobre els silencis i els mots que oblidem. Espectacle guanyador del Premi Adrià Gual 2018, atorgat per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Sinopsi

Hi ha una llegenda a l’Empordà amb molts anys d’història que explica què li va passar a un home que, per no haver de repartir la collita amb els seus veïns en un any de fam, va carregar el carro amb el seu gra per anar-se’n a un altre poble. Però en passar pels aiguamolls de la zona, carro, bous i càrrega van quedar atrapats al fang fins a enfonsar-se i desaparèixer entre els brams estremidors de les bèsties. La companyia La Llarga no us explicarà la història, però sí que us parlarà dels bruels que proferien aquells animals i de la seva similitud amb el cant nocturn del bitò, un ocell que nia als aiguamolls i que, tot i ser de grans dimensions, gairebé no es deixa veure. Com els bous de la llegenda, el mascle del bitó profereix uns bruels igualment esgarrifosos en arribar l’època del zel. Dels bruels, però dels que cadascun de nosaltres sentim a les nits i ens fan regirar al llit, ens parla aquest muntatge, i també de les paraules que no hem dit i de les que oblidem, de germans que pateixen per un pare amb demència prematura, d’homes morts i de gent que es passeja per la Lluna, de dones que ho saben tot i no diuen res… Tot, utilitzant recursos tecnològics que, en un món en què la tecnologia és omnipresent, volen esdevenir la base d’un llenguatge comú.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La compañía empordanesa llega a la Beckett para contarnos una historia. Una hitoria contada prácticamente en la intimidad. Como si unos amigos se reunieran para contar historias de miedo a la luz de las velas. Es una historia sobre un asesinato. Como quemaron vivas a dos mujeres mientras dormían y como ello provocó la desolación a los asesinos.

  Realmente me ha gustado mucho la iniciativa. El como lo han contado y los instrumentos visuales que han utilizado para meternos en la historia.
  Pero la historia no me ha convencido. Me han quedado lagunas sin explicación en el cuento y a veces se me han hecho pesados los monólogos de alguno de los miembros de la compañía. Demasiados silencios entre frases y miradas al infinito. He desconectado varías veces por ello.
  De todas formas una lástima ver la sala tan vacía…

  24/11/2019
Articles relacionats
‘Bruels’, el crit de la memòria soterrada a la Sala Beckett

‘Bruels’, el crit de la memòria soterrada a la Sala Beckett

19 novembre 2019

La companyia La Llarga proposa a la Sala Beckett a partir del 21 de novembre el seu espectacle Bruels, projecte guanyador del Premi Adrià Gual 2018 que es va estrenar en […]

La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

17 setembre 2019

La Sala Beckett ha presentat la programació de la temporada 2019-2020, que aquest any té un únic eix vertebrador: la mort. La sala ubicada al Poblenou proposa reflexionar sobre la […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]