‘Bruels’, el crit de la memòria soterrada a la Sala Beckett

Redacció

La companyia La Llarga proposa a la Sala Beckett a partir del 21 de novembre el seu espectacle Bruelsprojecte guanyador del Premi Adrià Gual 2018 que es va estrenar en el marc del Grec Festival 2019. L’espectacle es va poder veure a  l’Espai Lliure tres únics dies i està interpretat per Rebecca Alabert, Iona Balcells, Joan Marmaneu i Juan Pablo Mazorra / José Pescina.

El projecte parteix de diversos fragments que Oriol Morales va escriure sobre la vida del seu avi. Un inici a partir del qual es va treballar de manera molt coral amb la resta de l’equip artístic, tant amb els intèrprets, com amb la creació dels suports audiovisuals.

Oriol Morales entén la seva escriptura com un treball en equip. Es tracta d’una “creació col·lectiva dirigida”, en què es generen molts materials a partir dels quals es treballa de manera conjunta. En l’espectacle, cadascun dels membres de la companyia parla de la memòria des d’un punt de vista molt personal.

El punt de partida de la proposta és una llegenda empordanesa que explica que un pagès fugia del comptat d’Empúries en època de sequera per evitar els impostos, i es va enfonsar als aiguamolls pel pes dels bous. Encara avui, quan es fa de nit, es poden sentir els crits dels bous ofegant-se.

Bruels, l’espectacle de la companyia mallorquina arrelada a l’Empordà, es podrà veure a la sala de dalt de la Sala Beckett del 21 de novembre a l’1 de desembre.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!