GRAN MUSICAL EN CATALÀ

Àngel Llàcer i Manu Guix estrenaran el musical ‘El dia de la marmota’, en català

Àngel Llàcer i Manu Guix dirigiran la primera adaptació de la comèdia musical 'El dia de la marmota' en llengua no anglesa.

Andreu Rami
Andreu Rami Bastante

Gran notícia per als amants dels musicals: la temporada escènica 2024/2025 tindrà tres produccions de gran format en català. A la darrera reposició de Mar i cel de Dagoll Dagom abans de plegar veles definitivament s’hi sumen dues estrenes absolutes: El dia de la marmota, dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix, i una nova producció del Teatre Nacional de Catalunya, de la qual encara no ha transcendit el títol.

Escena de ‘The groundhog Day The Musical’ a Londres (c) Fotografia: Manuel Harlan

La productora Nostromo Live amb Jordi Sellas al capdavant de l’equip artístic dels muntatges anteriors (The Producers, Cantando bajo la Lluvia, La jaula de las locas o La tienda de los horrores) estrenaran al desembre al Teatre Coliseum de Barcelona la premiada adaptació de la pel·lícula The groundhog dog (Atrapat en el temps) de 1993, protagonitzada per Bill Murray i Andie MacDowell, que es considera una icona cultural de finals del segle XX.

L’espectacle explica la història de Phil Connors, un presentador del temps d’una cadena de televisió de Pittsburgh, que cobreix el festival anual del Dia de la marmota que se celebra cada 2 de febrer a Punxsutawney, una petita ciutat de Pennsilvània. Ell i el seu equip es veuen atrapats en una tempesta de neu quan tornen a la ciutat i es veuen obligats a passar la nit al poble. L’endemà, quan en Phil es desperta, descobreix que ha quedat atrapat en el temps, revivint el mateix dia repetidament.

L’adaptació escènica té com a màxims responsables creatius al compositor australià Tim Minchin, artífex de l’èxit mundial del musical Matilda, i el llibret de Danny Rubin, guionista de la pel·lícula original. Abans del tàndem format per Minchin i Rubin, va ser el considerat un dels millors compositors de teatre musical de la història, Stephen Sondheim, qui es va mostrar interessat a adaptar la taquillera comèdia romàntica. El novaiorquès finalment va desestimar l’aventura creativa, ja que considerava que la pel·lícula “no es podia millorar”.

El musical va fer el seu debut a Londres durant l’estiu del 2016, on va aconseguir ser la producció més taquillera de la història a un dels teatres més prestigiosos de la ciutat, The   Old   Vic. Posteriorment, es va estrenar a l’August Wilson Theatre de Broadway, el 17 d’abril de 2017.

La Generalitat aposta pels grans musicals en català

La nova producció dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix es podrà veure representada en llengua catalana gràcies a l’aposta del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que enguany ha obert una nova línia de suport a les produccions de musicals de gran format en català que adapten èxits internacionals. Si vols anar familiaritzant-te amb la música d’aquest reconegut musical que podrem veure a casa nostra, pots escoltar la llista de reproducció enregistrada pel càsting original de Broadway:

Trobaràs les entrades, promocions, tot el repartiment. i més notícies de El dia de la marmota a la fitxa de l’espectacle a TeatreBarcelona:

Escrit per
Andreu Rami
Andreu Rami Bastante

Comunicador, creador i productor cultural. Fundador de TeatreBarcelona.com i TeatroMadrid.com. Presentador del pòdcast d’arts escèniques Els Imprescindibles. Impulsor de La Llama Fest, Festival de Comèdia Alternativa de Barcelona.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!