ÒPERA

8 apostes del Gran Teatre del Liceu per al 2023

Clàssics com 'Macbeth', 'L'incoronazione di Poppea' o 'Manon' es combinen amb noves apostes com 'Alexina B.' o el Ballet de Montecarlo

Redacció

El Gran Teatre del Liceu afronta aquesta segona meitat de la temporada 22-23 amb 8 grans títols que combinen títols clàssics d’òpera amb prestigioses propostes de dansa.

Una programació apta per tota mena de butxaques que podreu gaudir amb una oferta especial amb entrades limitades, vàlida fins al 28 de febrer, que us permetrà estalviar fins a 230€ en algunes zones (2, 3 i 4 en òperes i 1 i 2 en les propostes de dansa i l’òpera Alexina B. Podeu gaudir de la promoció clicant aquí

1. El mite i la tragèdia de Maria Callas

Considerada una pionera de l’art escènic, l’artista sèrbia Marina Abramović és una gran admiradora de Callas, artista que va descobrir als 14 anys i amb qui ha trobat una gran paral·lelisme amb la seva vida. A 7 deaths of Maria Callas, espectacle creat i interpretat per ella mateixa, farà un homenatge a la gran diva a través de grans àrees d’òperes com La Traviata, Tosca, Otello, Madame Butterfly, Carmen, Lucia de Lammermoor i Norma. La proposta es podrà veure els dies 9, 10 i 11 de març.

2. L’òpera intersexual de Raquel García-Tomás

Raquel García-Tomás estrenarà una òpera inspirada en la història d’Adélaïde Herculine Barbin (també conegut com a Alexina B.), una persona intersexual nascuda a França l’any 1838 a qui se li va atribuir el sexe femení en néixer. Una història de lluita per la identitat en una societat poc avesada a la diversitat on l’heterosexualitat era la norma. L’obra farà tres úniques funcions de 18 al 22 d’abril.

3. ‘Manon’ al més pur estil Broadway

A l’abril arribarà aquesta proposta estrenada a l’Òpera Nacional de Bordeus. Sota la direcció musical de Marc Minkowski, l’òpera Manon de Massenet reneix al més pur estil Broadway amb una interessant posada en escena d’Olivier Py i amb algunes de les veus més interessants de l’actual panorama internacional, com la de Nadine Sierra, Benjamin Bernheim, Alexandre Duhamel o Javier Camarena, entre d’altres.

4. El retorn del ‘Parsifal’ de Claus Guth

Tornarà a la cartellera del Gran Teatre del Liceu l’òpera Parsifal de Wagner amb direcció escènica de Claus Guth que es va veure al Liceu l’any 2011. Aquesta temporada comptarà amb la direcció musical de Josep Pons i un repartiment vocal amb noms com Nikolai Schukoff, Elena Pankratova, René Pape, Matthias Goerne i Evgeny Nikitin.

5. Monteverdi segons Calixto Bieito

Calixto Bieito torna aquest juliol al Liceu amb un gran repte: l’òpera L’incoronazione di Poppea de Monteverdi. Estrenada a Zuric el 2018, es tracta d’una producció aclamada tant per públic com per crítics que farà temporada sota la batuta de Jordi Savall i prestigioses veus de Julie Fuchs, David Hansen, Magdalena Kožená i Xavier Sabata.

6. El barroc, entre la gràcia i la poesia

Versió concert de Orfeu ed Euridice de Gluck és uns dels pocs títols operístics del segle XVIII que pot presumir de no haver perdut mai l’estima del públic. René Jacobs, director belga especialista en ópera, i l’Orquestra Barroca de Friburg s’acompanyaran, del 6 al 8 de juny, de les veus d’Helena Rasker, Polina Pasztircsák i Kateryna Kasper.

7. Una òpera de cambra deliciosa amb coreografia de Blanca Li

La Companyia Blanca Li i Les Arts Florissants, sota la direcció musical de William Christie, s’uneixen del 17 al 22 de juny en una versió decididament contemporània de Dido & Aeneas, lleugera, però amb arrels tradicionals, d’aquesta òpera coreogràfica creada el 1688 per Henry Purcell.

8. Una reflexió sobre la intel·ligència artificial a la nostra societat

Els Ballets de Montecarlo oferiran al juliol Coppél-i.A., una nova creació de Jean-Christophe Maillot. El coreògraf-director de la companyia revisa aquesta famosa peça romàntica, tornant a explorar el món dels autòmats per reflexionar sobre el desenvolupament de la intel·ligència artificial a la nostra societat. Aquest títol emblemàtic del repertori clàssic es basa en la Coppélia del 1870 creada per Arthur Saint-León i Léo Delibes a partir del conte Der Sandmann d’E. T. A. Hoffmann.

Més informació, imatges i entrades sobre els espectacles clicant aquí

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!