Tot el que necessites per anar al teatre

Tortugues: La desacceleració de les partícules

Tortugues: La desacceleració de les partícules

Tortugues: La desacceleració de les partícules és una comèdia de Clàudia Cedó, que ens transporta a un univers d’allò més particular i proper al de les pel·lícules de Wes Anderson o Jean-Pierre Jeunet.

SINOPSI

Fa temps que en Joan i la Marta s’han adonat que no van al mateix ritme. S’estimen, però es trepitgen quan ballen i la neurosi d’en Joan s’està a punt de carregar la seva relació. Empesos pel desig de sincronitzar-se i portar un ritme de vida més tranquil, es traslladen al camp per prendre’s les coses amb més calma. Però quan les seves vides s’entrecreuen amb les de l’Òscar i l’Àgata, una parella de joves científics que viuen a tota velocitat, el senzill estil de vida que estaven buscant acabarà complicant-se.

La teoria de la desacceleració de les partícules del físic polonès Johann Felmir Goleman diu que és possible alentir els processos vitals d’un organisme, fent-lo viure més a poc a poc i, en conseqüència, més anys. No es tracta d’allargar la esperança de vida, sinó de dilatar el temps: en un any, l’organisme alentit menjaria, dormiria, es mouria i respiraria menys vegades que la resta. I, conseqüentment, les seves cèl·lules també envellirien més lentament. Goleman dedicaria tota la seva vida a crear una fórmula que aconseguís aquest efecte en organismes vius. Però va morir sense aconseguir-ho. La teoria va caure en l’oblit, envoltada d’una aureola massa mística i fictícia per ser considerada seriosament pels científics de l’època.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Ha estat un gran regal de Reis. Comèdia molt recomanable. Magnífics actors i actrius. Els quatre!!!! Obra ben escrita, dirigida i interpretada, que ens diu molt de nosatres mateixos. De qui sóm i de qui volem ser. Hem rigut i ens hem emocionat. Queden ganes de tornar-la a veure… segur que s’ha escapat algun detall. Enhorabona!

  08/01/2018
 • Segurament la millor comèdia que mai he vist. Bons actors i una original història que et farà riure sense parar!

  28/12/2017
 • Hebert Parodi

  Hi ha obres que sense ser rodones tenen algun aspecte que per sí sol ja fa les fa recomanables; normalment parlem d’alguna interpretació, però podria ser la posada en escena, el vestuari…. A “Tortugues…” passa això amb l’originalíssim, molt efectiu i intel·ligent tractament de l’espai-temps i la simultaneïtat en que diversos personatges ocupen el mateix lloc en diferents moments. De treure’s el barret. Això i un parell de moments ben trobats, com els títols de crèdit (clar que sí!) i un Dani Arrebola que quan deixa de ser un neuròtic i es desaccelera està magnífic en la seva transició a “tortuga”, són el millor de la proposta. La comicitat forçada és el que no em va acabar de fer i certa reiteració en alguns diàlegs o situacions.
  Veiem dues parelles molt més similars del que sembla: una molt del dia a dia, tranquila en la seva rutina mediocre i una altra accelerada, que vol triomfar a qualsevol preu i sense mirar com ho fan. A les dues (oportunitat perduda) els personatges masculins són molt simples, per no dir ximples i elles són les que porten el timó.
  Per mi, l’obra va guanyant (malgrat el llast de no creure’m la versemblança de la parella protagonista) amb un final molt bonic i que sembla trist però no ho és.
  En resum, vaig veure espectadors dormint i d’altres, entusiasmats. Jo, al mig.

  13/06/2016
 • Fantàstica obra de teatre!!!!
  El guió, l’argument però, sobretot, la direcció.
  Una de les obre més originals que he vist mai.
  Els actors ho broden!!!

  13/06/2016
 • Edu Alcaniz

  Absolutamente genial, sin haber leido la sinopsis ni tener una orientacion me parece un espectaculo y obra que se merece ver y ha impactado mucho en nosotros. Hasta soñe con ella el mismo dia que la vi.

  10/06/2016
 • All Verd

  Possiblement, la obra “amateur” mes brillant que he vist mai.

  Em vaig quedar de pedra.

  S’ha de veure!

  pd: que carai possiblement, segurament!

  16/11/2015
 • Es fantástica. Por el ritmo y la estructura de la obra, a ratos me parecía que estaba viendo un capítulo de una serie, no una obra de teatro. De hecho, la fantástica autora/directora podría haber convertido la obra en una miniserie para TV sin ningún problema. ¡Genial la intro con títulos de crédito y todo! La obra es muy buena, no pierdes el interés en ningún momento y te ríes mucho. Los actores son geniales, te los crees y te metes dentro de la historia. Es muy, muy recomendable, así que daos prisa en comprar vuestras entradas para cuando vuelvan, en abril.

  No había estado nunca en la Sala Flyhard, pero si este es el nivel de sus obras, espero volver pronto.

  20/01/2015