Tot el que necessites per anar al teatre

This is not here. Re-imagine Yoko Ono

A partir de 16,00€
Comprar Entrades
This is not here. Re-imagine Yoko Ono

This is not here. Re-imagine Yoko Ono, és el primer muntatge de la Companyia de Teatre A l’Abordatge!, que aprofita el llenguatge de l’obra artística d’Ono (art conceptual, poesia visual, música, interpretació, performance) per forjar aquest espectacle que parla d’ella però també parla de nosaltres.

En un format no cronològic, l’obra salta de Nova York a Japó, d’un estudi de Londres als camps de les afores de Tokio, i així, anem passant per alguns dels moments claus de la vida de l’artista i anem ficant llum a aquest misteri que sempre ha estat Yoko Ono.

Poques coses se saben de Yoko Ono, i del que se’n sap, què és veritat?

Sempre hem sentit a dir que ella va separar els Beatles, però realment, en va tenir la culpa? L’obra reivindica la figura de l’artista famosa més desconeguda, i ens descobreix a una de les creadores més revolucionàries dels nostres temps.

A la vegada, la seva història serveix com a canal per qüestionar-se qui redacta els fets, qui dictamina qui són els bons i els dolents, des d’Adam i Eva a John Lennon i Yoko Ono: qui explica la història?

Durant l’espectacle serem testimonis de veure fins on és capaç d’arribar una societat alimentada pel racisme i el masclisme, i com ens influeix aquesta visió a nivell personal.

This is not here. Re-imagine Yoko Ono parla també de l’art com a salvació, de l’amor, la fama, l’evolució personal, l’autodeterminació, la revolució antiracista i feminista, la creació, la llibertat i, per sobre de tot… el poder de la imaginació.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Josep Oliva Sasé

    Ahir vaig estar a la Sala Fènix veient aquesta proposta creada i dirigida per Sònia Masuda i que alhora interpreta al costat d’Albert Martí (John Lennon). Masuda es posa a la pell de l’artista conceptual Yoko Ono per conèixer una mica més qui va ser i segueix sent aquest peculiar i enigmàtic personatge. Activista, lluitadora contra el racisme, l’homofòbia i el sexisme i defensora de la pau i la llibertat de pensament, fa un recorregut sobre la seva vida, el seu peculiar casament celebrat a Gibraltar amb John Lennon, les seves relacions amb la humil família de Lennon molt diferent a l’aristocràtica de la seva, els seus viatges de Nova York a Japó, i especialment ressalta la figura d’Ono en el seu aspecte com adepta a l’art conceptual que no només es reflecteix en la seva obra sinó que el seu concepte forma part de la seva vida exercint una forta influència tant en el personal com el professional sobre John Lennon, fins al punt que va ser tractada de bruixa i acusada de ser la responsable de la separació dels Beatles. L’última part de l’obra Masuda surt de el personatge d’Ono per entrar al seu personal com Sònia i relatar de forma colpidora les moltes traves de caràcter racista que ha patit a causa dels seus trets asiàtics. Una posada en escena austera on domina el blanc inclòs el vestuari, per a un muntatge que barreja performances, poesia virtual, cançons en directe, imatges en una gran pantalla i sobretot reflexió i imaginació amb una perfecta interpretació tant de la Sònia Masuda com a Ono com Albert Martí a Lennon. Totalment recomanable i fins diumenge es podrà veure.

    03/12/2020
Articles relacionats
11 propostes per veure als Teatres de Proximitat de Barcelona

11 propostes per veure als Teatres de Proximitat de Barcelona

Fa 6 dies

Els onze espais escènics que conformen la xarxa de Teatres de Proximitat ‘On el teatre batega’ han presentat les obres que protagonitzaran la cartellera durant aquesta recta final de la […]

Feminismes, antiracisme, crítica social i memòria històrica a la Sala Fènix

Feminismes, antiracisme, crítica social i memòria històrica a la Sala Fènix

27 agost 2020

La Fènix, la sala escènica del barri del Raval, ha presentat la programació per la nova temporada 20-21. Una programació que compta amb 12 nous espectacles de creació local, 3 […]