Tot el que necessites per anar al teatre

Shakespeare on the Beat

El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare, inspira un musical a ritme de hip-hop que situa en el món d’avui l’acció d’una de les obres més conegudes de l’autor. En aquesta versió Titània rapeja i Puck és un b-boy.

A més de ser una de les obres més populars de Shakespeare, El somni d’una nit d’estiu és una de les més rimades, així que només era una qüestió de temps que la peça s’acabés trobant amb l’univers de la poesia urbana. Tant se val que s’estrenés fa cinc segles, perquè els temes que tracta aquesta comèdia, com ara l’amor voluble, la bogeria i el seny, o la relació entre la realitat i la fantasia, són perfectament aplicables al món d’avui. Tots aquests temes el director Moisès Maicas els ha portat al llenguatge dels joves. Shakespeare on the Beat transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap; Teseu, el duc d’Atenes, en el propietari d’una discogràfica; Oberó i Titània, rei i reina de les fades, en dos MC (mestre de cerimònies) que protagonitzen una batalla de versos; el follet Puck, en un b-boy, i els artesans de l’original, en un grup de rapers. Tot, sota la mirada d’un discjòquei que, amb dos plats i un mesclador, serveix en viu la base musical per a les rimes dels intèrprets i actua com un director d’orquestra encarregat de llançar beats scratches durant tot l’espectacle.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Nil Martín

    Un fart de riure! L’obra resulta divertida pràcticament en tot moment i hi ha escenes realment hilarants. Els actors i actrius, juntament amb els ballarins de hip-hop i el DJ, hi posen moltes ganes, i acaba sent aquesta “motivació” el que fa de l’obra una bona experiència, doncs el text és potser un pèl lent en algunes ocasions. Tot i així, val bastant la pena veure-la perquè els actors són molt bons (sobretot Ariadna Suñé i Jofre Borràs) i també els professionals del hip-hop, i és una manera d’acostar el Shakespeare a tothom d’una manera molt clara i actual.

    13/07/2014