Tot el que necessites per anar al teatre

Raphaëlle

A partir de 0,00€
Comprar Entrades
Raphaëlle

La Villarroel recupera Raphaëlle, última peça de la trilogia sobre dona, identitat i història, la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud es pregunta si la divisió en sexes és una construcció cultural. Ho fa a través d’una dona trans que, com a protagonista, ens parla sobre un món en transformació.

L’obra es centra en el recorregut vital d’una jove dona transsexual: la Raphaëlle Pérez. El muntatge es basa en la seva experiència real de canvi de gènere, un camí marcat per la lluita, per la recerca de la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament de motlles, pels somnis.

Sinopsi

La Conquesta del Pol Sud ens proposa un trajecte que va de la història individual a la col·lectiva i ho fan combinant testimonis reals en escena i investigació periodística. Aquest cop, s’interroguen sobre un món que, dia a dia, sembla caminar cap a la reivindicació de la feminitat. L’espectacle de La Conquesta del Pol Sud parteix d’una experiència individual de transició, de canvi de gènere, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats. Alhora, la companyia investiga el tractament del gènere en altres cultures. Potser la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple  convenció occidental?

Raphaëlle projecta una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses?

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • no me a gustado nada la obra no me importa su vida

  04/02/2020
 • Cuanta humanidad en hora y media.mi cerebro no paraba de cuestionar y reafirmar mis convicciones.Gracias por esta experiencia unica.

  28/01/2020
 • El “Teatre” si està fet honestament permet la connexió empàtica entre els humans per entendre’ns i respectar-nos en la nostra diversitat i riquesa. Considero que aquesta obra documental i biogràfica ho aconsegueix. Si amb una hora de la nostra vida podem obrir la nostra percepció i actitud per valorar els nostres conciutadans i sentir-los amb una nova mirada, benvingut i beneït sigui el Teatre. Gràcies a tot l’equip

  20/01/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Cada vez disfruto más del teatro documental.
  Historias reales, contadas directamente de los protagonistas, donde nos abren sus corazones y nos cuentan sus vivencias, inquietudes e inseguridades.
  Esta vez es Raphaëlle Perez la persona que nos abre su corazón. Una chica teansexual que nos llevará de la mano por las etapas de su vida: su niñez en la que se sentía diferente, su adolescencia rebelde pero marcada por el miedo y la inseguridad, sus primeros amores, sus pasos a la autoaceptacion. A ser feliz!!
  Un bravo enorme a la protagonista porque lo que representa cada día en el teatro solo lo hacen las valientas!!

  16/01/2020
 • maría j gonzález mondaza

  Fantástica! Felicidades a todas estas personas que hacen una apuesta por el teatro documental, totalmente imprescindible para los tiempos que corren. Todas las actuaciones admirables.

  01/01/2020
Articles relacionats
La Conquesta del Pol Sud presenta ‘Raphaëlle’ al TNC

La Conquesta del Pol Sud presenta ‘Raphaëlle’ al TNC

8 gener 2020

Raphaëlle és una obra de La Conquesta del Pol Sud amb creació de Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer, i interpretació de la mateixa Raphaëlle Pérez. Es tracta de l’última peça d’una […]

En femení. Les creadores al Festival GREC

En femení. Les creadores al Festival GREC

26 juny 2018

Foto: Gian Marco Bresadola En la versió del mite d’Orfeu i Eurídice, de l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, guanyadora d’un premi nobel el 2004, Orfeu és un cantant masclista i possessiu […]