Tot el que necessites per anar al teatre

Partícules paral·leles

A partir de 10,00€
Comprar Entrades
Partícules paral·leles
PROMOCIÓ: Entrades amb un 20% de descompte

Partícules paral·leles és una obra formada per tres històries entrellaçades, cosides amb un mateix fil temàtic: l’exploració de les relacions humanes en el segle XXI, a partir de noves formes socials, nous models familiars, i el ritme frenètic i sense pausa al que estem exposats en aquest primer món.

El títol fa referència a un fenomen descobert per Albert Einstein, anomenat quantum entanglement, el qual afirma que existeixen partícules que, tot i estar situades a punts molt distants de l’Univers, poden desenvolupar un comportament paral·lel (és a dir, un estímul aplicat a una d’elles té un efecte en l’altra). Aquest descobriment —observat, però encara inexplicat — és un dels misteris més singulars als que s’enfronta la ciència actual.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Ahir vam anar a veure les “Partícules Paral·leles” que tornen al Dau al Sec, després de suspendre funcions just després de l’estrena del darrer 12 de març. Al principi estàvem una mica neguitoses d’anar al teatre i d’haver de passar una estona en un espai tancat, amb mascareta, però la veritat és que van ser dels 90 minuts que més ens han volat en un teatre.

  L’obra ofereix tres peces en una. Tres històries connectades que parlen de personatges que tenen alguna relació entre ells i també amb la tecnologia. Un home a qui l’empresa col·loca un androide de companyia perquè els seus resultats laborals no són els que esperarien d’ell. Dos joves que es relacionen només a través de l’Instagram. I dos desconeguts que es troben a través d’una web de cites 2.0 que consisteix en que qui vulgui pot “contractar” el servei d’un planter de treballadors que es dediquen a fer-se passar per un membre de la teva família en actes socials.

  Realitats que, bé algunes podrien passar per ciència ficció (tota l’obra té un aire de “Black Mirror” teatral) però que, vés tu per on, són realitats que ja existeixen en alguns indrets del món (ens va explicar, després de l’obra, l’autor i director Ivan Andrade).

  Doncs bé, la proposta ens va semblar excel·lent. Hi ha un balanç perfecte entre drama i comèdia, amb una posada en escena fresca, sempre entretinguda, que manté l’atenció amb constants girs i sorpreses, i amb uns actors que borden cadascun dels seus papers.

  A més a més, l’obra no podia ser més actual, en tractar com la tecnologia està canviant les nostres vides i la forma en que ens relacionem entre les persones. Després del confinament, em va semblar la proposta cultural perfecte en oferir una reflexió sobre temes que tots avui tenim al cap.

  28/06/2020
Articles relacionats
‘Partícules paral·leles’ i ‘Batec’, guanyadores de la 25a Mostra de Teatre de BCN

‘Partícules paral·leles’ i ‘Batec’, guanyadores de la 25a Mostra de Teatre de BCN

18 gener 2021

La Mostra de Teatre de Barcelona, organitzada des de fa 25 anys i que actua de plataforma escènica per a nous joves creadores o creadors i intèrprets, ha donat a […]

La Mostra de Teatre de Barcelona compleix 25 anys al Teatre del Raval

La Mostra de Teatre de Barcelona compleix 25 anys al Teatre del Raval

4 octubre 2020

El Teatre del Raval acollirà un any més la Mostra de Teatre de Barcelona, que aquest celebrà 25 anys de trajectòria. El certamen, que actua com a plataforma d’exhibició professional […]

‘Partícules paral·leles’, una exploració de les relacions humanes en el segle XXI

‘Partícules paral·leles’, una exploració de les relacions humanes en el segle XXI

27 febrer 2020

El pròxim 12 de març s’estrena Partícules paral·leles a Dau al Sec, la nova obra escrita i dirigida per Ivan Andrade. Es tracta de tres històries entrellaçades, cosides amb un […]