‘Partícules paral·leles’, una exploració de les relacions humanes en el segle XXI

Redacció

El pròxim 12 de març s’estrena Partícules paral·leles a Dau al Sec, la nova obra escrita i dirigida per Ivan Andrade. Es tracta de tres històries entrellaçades, cosides amb un mateix fil temàtic: l’exploració de les relacions humanes en el segle XXI, a partir de noves formes socials, nous models familiars, i el ritme frenètic i sense pausa al que estem exposats en aquest primer món.

El títol fa referència a un fenomen descobert per Albert Einstein, anomenat quantum entanglement, el qual afirma que existeixen partícules que, tot i estar situades a punts molt distants de l’Univers, poden desenvolupar un comportament paral·lel (és a dir, un estímul aplicat a una d’elles té un efecte en l’altra). Aquest descobriment —observat, però encara inexplicat — és un dels misteris més singulars als que s’enfronta la ciència actual.

Aquesta obra va ser estrenada al festival nunOff de Barcelona el darrer 12 de juliol. Després, va viatjar fins a Menorca per exhibir-se dins del Festival Pedra Viva de Ciutadella, on va rebre la Menció Especial del Jurat per les interpretacions d’Andy Fukutome i Rina Ota.

The Amateurs és una companyia fundada el 2015 per l’Ivan Andrade i la Clara Bes, ambdós, professionals del teixit artístic català amb més de 10 anys d’experiència. Tres anys i mig després de la seva creació, la companyia ha estrenat quatre espectacles a Londres, Barcelona, París i Tainan (Taiwan), i ha impartit classes i tallers a Catalunya, Regne Unit, Turquia, Taiwan i Austràlia.

Partícules paral·leles es podrà veure a Dau al Sec del 12 al 15 de març.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!