Tot el que necessites per anar al teatre

Paradís pintat

Paradís pintat

Qui no ha vist a casa o al menjador dels tiets un d’aquells quadres religiosos plens d’angelets? Doncs un d’aquests éssers innocents protagonitza Paradís pintat, l’últim espectacle de la pallassa Pepa Planaque aquest cop treballa amb el dramaturg i director Ferruccio Cainero, gran coneixedor de la Commedia dell’Arte.

SINOPSI

L’àngel protagonista vol volar per ser àngel de la guarda i no se’n surt. Però no li fa res no saber volar, perquè pensa anar per sota de l’aigua, on creu que li serà més fàcil moure’s. En aquest món, recreat amb elements de vídeo de l’estudi Nueveojos, viurà divertides aventures fins que descobreixi que el fons d’aquest mar on s’acaba d’instal·lar s’omple dia i nit d’homes, dones i nens, tots ofegats quan miraven de salvar la vida entrant a un continent on no els volen. Una de les grans pallasses europees estrena un espectacle que, malgrat ser divertit, també ens connectarà amb la cara més tràgica del món on vivim i, com fan els bons pallassos, ens posarà un mirall davant la cara. No patiu però perquè, tot i que aquesta història no pugui tenir un final feliç, sí que pot obrir portes i finestres a l’esperança i, especialment, retre homenatge a tots els qui han perdut la vida mentre demanaven l’oportunitat de tenir una vida millor.

Una coproducció de Cia. Pepa Plana.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Tot i que ja s’ha representat anteriorment no ho havia vist, i avui ho he fet a l’Auditori Can Palots. Amb una idea i guió de Ferruccio Cainero, la pallassa Pepa Plana ens porta aquest espectacle que ens parla d’un quadre, el Paradis pintat, on veiem a quatre angelets un d’ells Pepa que no se sent bé allà en pla contemplatiu i el que ella vol és ser útil i volar però com que no té ales decideix ser un angelet submarí i surt del quadre. Amb un domini perfecte d’expressió corporal es van succeint un entrellaçat de gags amb una enorme càrrega de tendresa que fa que no paris de riure però dóna un gir i ens enfronta a un fet malauradament molt real com és la migració. I ho fa amb la recreació del fons marí en una cortina transparent on veiem Pepa moure´s entre diferents espècies de peixos fins que comencen a baixar cossos d’immigrants que a la recerca d’una vida millor, han perdut la vida. No cal dir que aquesta escena té una càrrega emocional brutal que t´ entela els ulls. Déu li diu si vol tornar al Paradis pintat i torna al quadre. Si no l’heu vist i teniu oportunitat, és un imprescinbible això sí agredolç.

  17/12/2017
 • Pau Rosell Simón

  ” PARADÍS PINTAT és d’aquells espectacles que mai s’obliden! ”

  Sortir de la Sala Muntaner i preguntar-se: què fariem sense la meravellosa Pepa Plana i els seus profunds muntatges de clown?”.
  El que s’aconsegueix en aquest espectacle és únic, el talent de la grandiosa pallassa aconsegueix fer-te petar de riure en una “comèdia” sobre les migracions, si si, heu llegit bé, sobre les migracions; i rebentar-te a llàgrima viva amb un final que et destrossa per dins i et deixa trencat a la butaca.
  El que no cal ni analitzar és l’indiscutible talent de la Pepa Plana, salta a la vista, una enorme interpretació i un “text” magnífic que fa reflexionar, i molt.
  Tractar temes dalt de l’escenari com es tracten aquí no es gens fàcil i ho podem disfrutar molt poc.
  És un d’aquells muntatges que tothom necessitaria veure: PARADÍS PINTAT!

  On s’amaga aquest paradís que tothom coneix pero ningú hi arriba…?
  Moltes felicitats!!!!

  21/09/2017
Articles relacionats
Pepa Plana: “Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar”

Pepa Plana: “Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar”

20 gener 2017

La pallassa Pepa Plana porta, com diu ella, 20 anys de nas. Una trajectòria on ha hagut d’obrir-se camí i reivindicar-se constantment com a dona i com a pallassa. Pallassa […]

Pepa Plana: “Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar”

Pepa Plana: “Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar”

5 juliol 2016

La pallassa Pepa Plana porta, com diu ella, 20 anys de nas. Una trajectòria on ha hagut d’obrir-se camí i reivindicar-se constantment com a dona i com a pallassa. Pallassa […]