Tot el que necessites per anar al teatre

M.U.R.S.

Després de vint anys, en aquest 2014 d’aniversari, els sis creadors de La Fura dels Baus tornen a inventar conjuntament un espectacle revolucionari. Benvinguts a una experiència de futur pensada perquè pugueu jutjar el present des d’una perspectiva nova.

A partir de l’evocació de la població assetjada, La Fura ens proposa M.U.R.S., un experiment ciutadà, un espectacle instal·lació on el públic podrà interactuar lliurement només seguint criteris d’intel·ligència i eficiència. M.U.R.S. vol ser el primer smartshow de la història, un repte col·lectiu que instal·larà l’espectador en la vivència d’un món en què les premisses que hauran de governar les ciutats del futur seran explotades fins a les darreres conseqüències. Fins on serem lliures i capaços de dirigir i comprendre la nostra pròpia vida? Podrem distingir la veritat de la mentida? Podrem o sabrem revoltar-nos i sortir de tots els setges (comunicatius, tecnològics, polítics…) als quals potser ens veurem sotmesos?

Assessorats per dos prestigiosos centres universitaris, el departament d’Open Systems de la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, els components de La Fura dels Baus han treballat uns mesos al Futurelab de l’institut Ars Electronica de Linz (Àustria) i al Massachusetts Institute of Technology (MIT) per tal de desenvolupar els fonaments de l’smartshow amb què s’ha construït M.U.R.S.

Per gaudir al màxim d’aquest espectacle, es recomanarà als espectadors que tinguin un smartphone que es descarreguin una app específica.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Elisabet Ramírez Valle

  Esperaba con ganas el estreno de anoche de “M.U.R.S.” en el Castell de Montjuïc. Hace un par de semanas pudimos ir a uno de los ensayos y… bueno, fue algo decepcionante ver cómo tu móvil no podía descargar la aplicación y te quedabas fuera del espectáculo, siendo un voyeur de lo que hacía el resto, mirando de soslayo la pantalla de los móviles de los demás, por si acaso “pillabas” algo de lo que estaba sucediendo.
  Tras acabar el show (en nuestro caso de “smart” tenía poco) nos quedamos con una sensación rara. Música alta, una gran multitud. Caos. ¿Éso era todo? Quisimos deducir que el espectáculo que podrá verse durante esta semana debía tener algo más, que no sólo iba a quedarse ahí.
  Sin embargo, hoy leo las críticas. Hoy me siento identificada. Hoy me siento, al fin, decepcionada por un espectáculo anunciado a bombo y platillo como algo nuevo, sorprendente, inquietante. La Fura dels Baus se reunía de nuevo tras muchos años para hacer algo espectacular, como nos tenía acostumbrados; ése era el mensaje que se nos transmitía. Y, en cambio, la realidad era el acertado titular de “El Pais”: “La Fura se estrella contra el muro”.
  Tanto la asistencia a los ensayos como la de anoche, que inauguraba el Festival de Grec, era gratuita. A partir de hoy y hasta el sábado la entrada cuesta 18€. Yo, visto lo visto, no los pagaría. Al menos no si las expectativas son demasiado altas. Si se quiere pasar una noche casi en un ambiente festivo, toqueteando el móvil sin muchas más pretensiones, adelante.

  01/07/2014
Articles relacionats

Fotocrònica de M.U.R.S: la Fura més tecnològica

3 juliol 2014

Obren el pas per la rampa del Castell de Montjuïc al primer grup d’espectadors, mòbil en mà, i els caps encuriosits omplen poc a poc el passadís. A l’aire es […]

M.U.R.S, setge a l’smart city

1 juliol 2014

El Festival Grec arrenca amb M.U.R.S, un smartshow que recrea un setge tecnològic al Castell de Montjuïc i que ha unit, vint anys després, els creadors de La Fura dels […]