M.U.R.S, setge a l’smart city

Teatre Barcelona

El Festival Grec arrenca amb M.U.R.S, un smartshow que recrea un setge tecnològic al Castell de Montjuïc i que ha unit, vint anys després, els creadors de La Fura dels Baus. Fins el 5 de juliol 1.500 espectadors podran participar cada dia de l’espectacle, emmarcat en la commemoració del Tricentenari.

TEATRE_BARCELONA-Murs-REVISTA_1

Normalment quan entres al teatre t’avisen que has d’apagar el telèfon mòbil. Aquí no, al contrari, s’ha de tenir ben a mà. Els espectadors de M.U.R.S es podran passejar per l’espai escènic amb el mòbil a la mà i una aplicació especialment creada per a l’ocasió. D’aquesta manera, La Fura dels Baus pretén fer un pas més en la seva cerca constant d’interacció amb el públic. “Encara és un nen petit, però veiem que pot créixer molt. És espectacular, fliparem molt.”, asseguren els creadors, Pep Gatell, Carlus Padrissa i Pere Tantiñà.

 

La Fura dels Baus és una de les companyies catalanes més innovadores i internacionals, “representa el risc, el repte i la contemporaneitat”. Uns valors que el comissari del Tricentenari, Toni Soler, volia que fossin presents en la commemoració. “No volíem que el Tricentenari es limités a un record. També volíem que fos una commemoració oberta a la modernitat i amb vocació internacional. I ho podrem fer gràcies a La Fura”. Una companyia que, segons Soler, es caracteritza per posar-ho en qüestió tot, fins i tot el propi Tricentenari. També el concepte de setge. Com seria un setge avui, en una smart city?

TEATRE_BARCELONA-Murs-REVISTA_2

L’espectacle es desenvoluparà en cinc espais diferents dintre del Castell de Montjuïc, cadascun dels quals il·lustra els trets més destacats de les ciutats del futur, les smart cities. El públic hi podrà circular amb el seu smartphone on haurà d’haver descarregat, prèviament, l’aplicació amb què se l’anirà informant, o desinformant. Un aparell que, ja a la segona part, potser l’espectador veurà com ja no li pertany ni està a la seva disposició, “moment en el qual es plantejaran les fronteres de la llibertat individual al món actual”, diu Ramon Simó, director del festival.

La dansa inaugura el Grec amb Wonderland

El primer espectacle del Festival Grec és M.U.R.S, però l’espectacle inaugural serà el dia 1 i 2 de juliol al Teatre Grec amb Wonderland, de la Gallim Dance Company, dirigit per Andrea Miller. Un espectacle que investiga la mentalitat de ramat com un element inherent i potencialment perillós de l’instint humà.

(Text: Mercè Rubià)

Escrit per
Teatre Barcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!