Tot el que necessites per anar al teatre

La nit de la iguana

La nit de la iguana

La directora Carlota Subirós torna a endinsar-se en l’erotisme crepuscular de Tennessee Williams. L’obra s’immergeix en el malestar del món globalitzat, íntimament amenaçat per la banalització turística i les seves promeses encapsulades que empenyen a la perpètua insatisfacció davant la manca d’alternatives quotidianes fèrtils. La nit de la iguana emergeix també com un cant a la bellesa i a l’arriscada vivència de la llibertat.

Sinopsi

Anys quaranta, en un racó perdut de la costa del Pacífic a Mèxic. Mentre grups de turistes alemanys celebren en banyador els bombardejos de la Luftwaffe sobre Londres, l’antic reverend Lawrence T. Shannon, reconvertit en guia turístic després d’haver estat expulsat de la seva església i haver passat una temporada en una clínica psiquiàtrica, es retroba amb una antiga amant que regeix un petit hotel costaner.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Esta obra nos trae la historia de un exreverendo que intenta superar sus problemas con el alcohol y con la atracción que ejerce en él sexualmente las menores de edad. Para ello trabajará como guía turístico en el Méjico selvático y se rodeará de varias mujeres que conseguirán traerle más problemas que beneficios.
  Me consta que la obra ha sido recortada y tengo que admitir que yo la habría recortado un poco más. A partir de la mitad de la obra se me ha hecho bastante pesados y los diálogos entre personajes bastante eternos.
  Pienso que las interpretaciones de las mayoría de actores y actrices de esta obra quedan muy lejos de sus mejores trabajos.
  Sin duda destacaría de todo este montaje la maravillosa escenografía. La brutal ambientación sonora, los momentos musicales con sus melodías maravillosas y sobretodo la sorpresa climática de la selva mejicana.

  26/02/2021
 • Josep Oliva Sasé

  Aquesta obra de Tennessee Williams que el 1964 va ser portada a la gran pantalla, ens arriba ara al TNC traduïda, adaptada i dirigida per Carlota Subirós. Ens situa en els anys 40 en un Hotel de la costa deL Pacífic on s’allotgen una sèrie de personatges diversos, la hostalera que fa 15 dies ha enviudat (N. Navas), un guia turistic que havia estat capellà (J. Carreras), un grup d’alemanys nazis que celebren el bombardeig de Londres, i un avi de 97 anys poeta (Ll. Soler) amb la seva néta pintora (M. Cisteró), però que tots tenen una cosa en comú, la frustració i el desencís i busquen en l’alcohol i el sexe, el refugi al fracàs i decadència que viuen. L’obra comença amb molta força que et manté expectant però a partir de la meitat, per a mi va caient i tot i que està retallada alguna tisorada més no li aniria malament. Sens dubte el millor l’espectacular escenografia de Max Glaenzel que juntament amb uns aconseguits efectes visuals i de so, pluja i vent inclòs, i una il·luminació perfecta, ho fan realment atraient. Les interpretacions m’han resultat irregulars, molt bé N. Navas, sobreactuat en alguns moments J. Carreras, Ll. Soler amb un personatge que li va clavat, i poc creïble M. Cisteró a part dels diversos entrebancs que entenc no havia de ser el seu dia i correctes la resta d’actors i actrius secundàries. Tot i algun comentari negatiu que he fet si ho posem en una bàscula, evidentment preval el positiu.

  13/02/2021
Articles relacionats
Carlota Subirós adapta a Tennessee Williams a la Sala Gran del TNC

Carlota Subirós adapta a Tennessee Williams a la Sala Gran del TNC

8 febrer 2021

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha presentat el que serà la seva nova estrena a la Sala Gran: La nit de la iguana, un text de Tennessee Williams traduït […]

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

8 setembre 2020

Xavier Albertí s’acomiada de la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya, abans de fer el salt com a dramaturg de la Compañía Nacional de Teatro Clásico a Madrid, amb una […]