Carlota Subirós adapta a Tennessee Williams a la Sala Gran del TNC

Redacció

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha presentat el que serà la seva nova estrena a la Sala Gran: La nit de la iguana, un text de Tennessee Williams traduït i adaptat per Carlota Subirós, que torna al TNC 8 anys després de dirigir La rosa tatuada.

L’obra, que es podrà veure de l’11 al 28 de febrer, està ambientada als anys 40, en un hotel de la costa pacífica mexicana, i reflexiona sobre com sobreviure a la desesperació: “És una obra que barreja costumisme, existencialisme, melodrama, comèdia, tragèdia, expressionisme i, fins i tot, algun element grotesc“, comenta Subirós: “Aquest hotel és un d’aquells racons de món on la vida es condensa i s’intensifica, entre turistes texanes que no volen conèixer altre món que el seu, nazis alemanys que s’exalten amb el progressiu alçament del nou imperi, i joves mexicans que es busquen la vida posant-se al servei de totes les noves formes de colonització -el turisme de masses-“.

La nit de la iguana explica la història d’uns personatges frustrats i insatisfets, que en ple creixement de la globalització i del nou turisme de masses, busquen el seu impuls per celebrar la vida: “Són persones maltractades per la vida, que saben que estan arribant al seu final, però, així i tot, posen molta energia, molt desig i moltes ganes de viure“, segons la directora. Subirós ha explicat que poder dur a terme aquest encàrrec ha optat per anar més enllà de la versió cinematogràfica, protagonitzada per Ava Gardner i Richard Burton, i treballar sobre el text original, una obra de teatre de Broadway estrenada l’any 1961. El text, adaptat i traduït per la mateixa directora, li ha permès treballar els temes més a fons i buscar paral·lelismes entre el feixisme de mitjans del segle passat i l’augment actual de l’extrema dreta: “Té una vigència terrible“, explica.

L’obra compta amb un repartiment de luxe amb noms com Paul Berrondo, Joan Carreras, Màrcia Cisteró, Ricardo Cornelius, Antònia Jaume, Paula Jornet, Wanja Manuel Kahlert, Nora Navas, Hans Richter, Juan Andrés Ríos, Claudia Schneider i Lluís Soler.

Més informació imatges i entrades a:

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!