Tot el que necessites per anar al teatre

Infanticida

Infanticida

Infanticida és una òpera electrònica a partir de “La Infanticida” de Víctor Català, amb música de Clara Peya, dramatúrgia de Marc Rosich, i dirigida per Marc Angelet.

Infanticida és un crit d’una dona, la Nela, que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Una dona valenta i apassionada que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. Per la necessitat de l’amor, del plaer i d’escapar del context opressor on es troba immersa.

Infanticida és un crit en forma de cançó. És una necessitat de trobar en la música una visió dels fets contemporània, nova, fragmentada; però sobretot d’apropar-se, a partir de la música, al món sensorial, emotiu i oníric d’una dona que acaba de cometre un crim.

El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

Donar-li veu avui és més necessari que mai.

Avui que ens adonem que els clixés femenins i de feminitat segueixen sent vigents i que la condició femenina comporta encara moltes limitacions.

Avui que seguim vivint en una societat repressora i castradora de les llibertats més bàsiques.

Donar-li veu avui, ens sembla un deure.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Jordi Casas Duocastella

    “Infanticida” és una original adaptació del relat de Caterina Albert (l’autora sota el pseudònim Víctor Català) escrit el 1898, tan colpidor com el títol fa presagiar.
    Neus Pàmies sosté amb bona nota aquest musical dramàtic interpretant una dona que manté una relació en secret amb un home que l’abandona després de deixar-la embarassada.
    La música composta per Clara Peya embolcalla perfectament el tràngol que pateix la protagonista en aquesta obra molt recomanable.

    09/12/2020
Articles relacionats
El festival RBLS de teatre per a joves reactiva l’edició 2020, interrompuda a l’octubre

El festival RBLS de teatre per a joves reactiva l’edició 2020, interrompuda a l’octubre

24 novembre 2020

RBLS Festival Teatre Jove reactivarà, els dies 28 i 30 de novembre, la seva quarta edició, interrompuda el dia 30 d’octubre amb la parada d’activitat decretada per les autoritats per frenar els rebrots […]

El festival RBLS 2020 aposta per impactar als adolescents des del teatre

El festival RBLS 2020 aposta per impactar als adolescents des del teatre

23 octubre 2020

RBLS Festival Teatre Jove celebrarà del 28 al 31 d’octubre la seva 4a edició amb la voluntat de seguir acostant les arts escèniques a joves i adolescents de 13 a […]

Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

21 setembre 2020

L’Escenari Joan Brossa ha presentat la nova programació de tardor amb una nova graella que combina l’eix temàtic Contra els feixismes, amb aquells espectacles que no es van estrenar a […]

La Sala Atrium estrena una versió musical de la ‘Infanticida’ de Caterina Albert

La Sala Atrium estrena una versió musical de la ‘Infanticida’ de Caterina Albert

22 gener 2020

Del 22 de gener al 2 de febrer, la Sala Atrium acull l’espectacle Infanticida, l’adaptació de tot un clàssic de la literatura catalana que compta amb un equip de luxe per […]