FESTIVAL

Escena Poblenou, una finestra a la realitat social a través de l’art escènic

Del 19 al 22 d'octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou torna amb l'objectiu d'expandir perspectives artístiques

Redacció

Del 19 al 22 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou de Barcelona amb una programació escènica de qualitat, “obrint la mirada” a noves perspectives escèniques. Sota el lema Obrim la mirada, el festival es presenta com un espai per a la llibertat d’expressió on tant les persones com els col·lectius troben un escenari còmode per a mostrar les seves realitats, sentir-se escoltades i ser part d’una comunitat diversa.

15 espectacles compromesos amb la realitat social

Escena Poblenou ha programat aquesta edició 15 espectacles que combinen disciplines com el teatre, performances, circ i clown, musicals i dansa. Una programació amb alguns eixos comuns com apostar pel risc, la innovació, fomentar l’esperit crític i fer explorar al públic nous horitzons artístics.

Al llarg de tota la seva trajectòria Escena Poblenou, ha defensat una forta presència de creadores en la seva programació. Al festival d’enguany hi ha 8 espectacles creats i dirigits per dones: Plantar d’Andrea PazCruuu de Diana GadishEl Show de las Glorias de Las Glorias CabareterasNus de Cèlia Marcé OllerTodo esto era campo de Unaiuna; l’òpera electrònica interpretada per Neus Pàmies del clàssic de la literatura catalana L’infanticidaamb música de Clara PeyaForadada de la Companyia Moll de l’os de la creadora Àfrica Llorens; o l’espectacle de creació de la cia Maria La Culpa amb els alumnes de l’Institut 4 Cantons.

També destaca El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai de la companyia Xavier Bobés, una proposta que ha afrontat la censura del govern actual i que promet ser una experiència poderosa i desafiant sobre la promesa d’un professor a l’escola rural de Bañuelos de Bureba un dia d’hivern de l’any 1936.

Al festival també s’hi podrà veure clown i circ amb companyies com: Los Galindos que interpretarà UduL; Cèlia Marcé Oller amb Nus. Hi haurà espectacles familiars i per tots els públics; dansa amb espectacles com Una bellissima giornata de la companyia Kernel Dance Theater Todo esto era campo de la Cia UnaiUna; o arts de carrer amb la companyia francesa Cie 1 Watt amb Notícies de Noone (2 bodies), una peça itinerant amb atmosfera carnavalesca.

Suport a la creació

Una de les apostes més fortes d’Escena Poblenou és el suport a la nova creació artística amb la 10a edició del projecte Embrions que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes i idees embrionàries que en un futur pode esdevenir, o no, projectes escènics.

Més informació, imatges i entrades a:

Vols saber més sobre Escena Poblenou?

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!