Tot el que necessites per anar al teatre

Idiota

Aquesta obra significa el retorn de Jordi Casanovas al thriller i a la comèdia negra després de les obres Un home amb ulleres de pasta i Sopar amb batalla. Un joc negre, divertit i macabre que situarà al protagonista al límit de la seva paciència i al límit de la seva raó. Un joc també per l’espectador, que haurà de resoldre mentalment cada un dels enigmes i dels obstacles que se li presentin al nostre protagonista.

SINOPSI

Un home es presenta a unes remunerades proves psicològiques. El que ell pensa que serà una manera fàcil i senzilla d’aconseguir els diners que necessita per resoldre els seus problemes econòmics es convertirà en una autèntica trampa. Una atractiva psicòloga li formularà preguntes i enigmes que el posaran nerviós i que l’obligaran a treure el millor de si vol evitar el fatal final.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Costa fer una valoració d’aquesta obra per què a la mínima que parles de l’argument trenques la màgia per l’espectador. I aquest secretisme és un gran punt! Però, alhora, és un gran inconvenient per fer-ne una valoració! Tanmateix, ho intentaré tot i que seré molt breu. Molts enigmes i molts girs inesperats que enamoren en aquesta obra, on recomano que intenteu resoldre’ls des de la butaca.
  Dos grans actors coneguts brillant a l’escenari i sorprenent cada escena. Un argument molt enginyós i no ens oblidem de sumar-hi els moments tecnològics que aporten més intriga a l’obra. L’ambientació ha estat molt adequada i creïble. Tot i que, la vaig veure a Parets del Vallès crec que l’ambientació no varia. És una gran obra per veure-la en grup.
  Però com a tot misteri a l’estil Àgata Christie, cal preservar l’argument enigmàtic de l’obra i vigilar sempre amb el majordom [tranquils, no n’hi ha cap de majordom; només vull dir que ‘no tot és el que sembla’].

  18/05/2015
 • Avui he anat a veure l’obra amb la meva muller i ens ha agradat molt.
  Hi ha una cosa, però, que voldria fer arribar a l’autor i els actors: És realment imprescindible blasfemar de manera reiterada? No es poden fer servir altres expressions que no atemptin contra les creences de ningú? Ja sé que, malauradament, l’ús del renec és molt freqüent en l’actualitat, però a mi m’ofen i a altres persones, també. I encara que no està de moda dir-ho, em sembla que cal que ho sàpiguen.

  25/04/2015
 • Mr. Buyère

  El Casanovas més autèntic (Aquell que va signar “Un home amb ulleres de pasta” o “Les millors ocasions”). Aquell amant del suspens, aquell gamberro fan de les pel·lícules de Tarantino, signa “Idiota”, un text que comença amb les pretensions de comèdia lleugera i et va sorprenent a mesura que avança la trama. Aquí ens agrada aquestes llibertats amb autenticitat que es prén aquest Casanovas, per això “Idiota” es totalment recomenable.

  21/04/2015
Articles relacionats
El test de Jordi Casanovas per deixar de ser idiota

El test de Jordi Casanovas per deixar de ser idiota

17 abril 2015

Anna Sahun és psicològa i té un objectiu: trobar la manera de fer que la gent deixi de ser idiota. Ramon Madaula és el conillet d’índies, un home que passa […]