Tot el que necessites per anar al teatre

I només jo vaig escapar-ne

I només jo vaig escapar-ne

La directora Magda Puyo s’endinsa en l’univers de Caryl Churchill, una de les veus més experimentals de la dramatúrgia anglesa, amb aquesta peça estrenada l’any 2016 al Royal Court de Londres. I només jo vaig escapar-ne és una visió de com la catàstrofe pot entrar –o no– en les nostres bombolles socials, avui més viva que mai i interpretada per quatre grans bèsties de l’escena: Muntsa Alcañiz, Lurdes Barba, Imma Colomer i Vicky Peña.

Sinopsi

La Sally, la Vi i la Lena fan petar la xerrada assegudes al jardí mentre prenen el te. La senyora Jarrett ve del carrer i s’afegeix a la reunió. Totes quatre han fet o ratllen la setantena. Enraonen fins que senyora Jarret pren la paraula i els parla d’uns fets apocalíptics. El patró de conversa es repeteix i es repeteix fins desembocar en les confessions més íntimes i les pors de cadascuna.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  4 mujeres que rondan los 70 años se reúnen en un jardín para charlar sobre sus miedos, sus fobias, sus secretos más oscuros.
  Además seremos testigos de historias de mundos distópicos que azotan a la humanidad y que dejan sin esperanza a los supervivientes.
  Esta premisa es lo que nos ofrece la obra. Interesante, verdad?
  Si además añadimos que Vicky Peña e Inma Colomer son parte del reparto pues ya fué el empujón que me hacia falta para comprar la entrada.

  Y… la decepción.
  La obra dura poco más de una hora y se hace lenta y pasada. Las historias que cuentan las protagonistas no interesan. Los mundos distopicos terroríficos y sin sentido.
  Y un número musical gratuito que me ha dejado frío.
  Bravo por las 4 actrices que están estupendas en sus monólogos. Pero el texto de la obra no me ha interesado nada y no ha cumplido las expectativas.
  Pues no se…

  03/06/2021
 • Josep Oliva Sasé

  Ahir al Lliure de Montjuïc vaig estar veient aquesta obra de la dramaturga britànica Caryl Churchill i que dirigeix ​​Magda Puyo. És l’hora de el te i tres senyores que ronden els 70, xerren al jardí sobre temes quotidians fins que arriba una quarta, la senyora Jarret, que els ve a parlar de fets apocalíptics el que fa que surtin a la llum els marcats perfils de cadascuna, Lena és depressiva, Vi assassina i Sally paranoica i aflorin les seves pors i confessions més íntimes. Absurda, irònica, humor corrosiu, surrealista, tot això i més per a uns diàlegs que el millor és deixar-te portar perquè són inconnexos i en els quals Churchill ens vol parlar del col·lapse a què estem abocats. Massa gèneres pretén tocar, maltractament, feixisme, politica en 60 minuts, el que el converteix en un batibull bastant dificil de digerir. Una escenografia milimanista, una encertada música de Clara Peya, que li dóna un toc misteriós i sens dubte el millor la interpretació de quatre grans que estan magnífiques, M. Alcañiz, I. Colomer, V. Penya i L. Barba i vull destacar la seva versió a cappella de Volare i el Waterloo d’Abba en els quals estan genials. Vaig sortir una mica xof, n´esperava més.

  30/05/2021