Guapos, pobres i contra l’IVA cultural

Mercè Rubià

Toni Martín i Xavier Torras dirigeixen Guapos&Pobres, un musical que s’endinsa en la precarietat en la què viu una generació a qui es va prometre que, si estudiava i s’esforçava, podria tenir una vida molt millor que la dels seus pares. Amb un elenc format per actors de teatre musical com Elena Gadel, Ivan Labanda, Xavi Duch o Mariona Castillo, l’obra mostra la història de vuit amics entre els 20 i els 45 anys que, després de sacrificar-se i prepara-se per entrar al món laboral, “s’adonen que totes les promeses per les quals han lluitat tots aquests anys no han servit de res i acaben cobrant sous ridículs i tenint moltíssims problemes per arribar a final de mes”. 

Basat en el llibre Guapos y pobres d’Alfredo Ruiz, el musical mostra també el procés d’adaptació necessari pel qual han de passar aquests personatges per sobreviure feliçment en la societat on els ha tocat viure. I és que l’esperit que han volgut transmetre Torras i Martín és optimista i busca transmetre, a través d’alguns dels personatges que ho deixen tot per fer el que els agrada, “l’impuls de lluitar per fer el que ens agrada, encara que el context no ajudi”.

Un context difícil que també viu el teatre amb l’IVA cultural. Per tal de mostrar el seu rebuig a aquest IVA “abusiu”, la companyia ha decidit eliminar-lo de les seves entrades, que comporta una rebaixa de fins a vuit euros per als espectadors.

Us deixem amb dos fragments de l’espectacle:

Vídeos: Albert Ibáñez

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!